Long Crendon House / Mailen Design

- Advertisement -

Long Crendon House by Mailen Design

Architects: Mailen Design
Project: Long Crendon House
Location: Long Crendon, Aylesbury Vale, Buckinghamshire, United Kingdom
Area: 157 sqm
Photography: Kristen McCluskie

Designed by Mailen Design, the Long Crendon House is a new-build family house in Buckinghamshire, UKWorking within considerable local planning restrictions the architect designed this three-bedroom house for private clients that is both contemporary and at ease in its historic village setting.

Long Crendon House by Mailen Design 1

The exterior marries vernacular materials and proportion with modern detailing while the interior’s fluid arrangement of varied spaces reveals moments of surprise and delight.

Long Crendon House by Mailen Design 3

Rooms are flexibly interlinked to allow choices between privacy and connection, such as the shuttered openings facing each other across the double-height hallway from parent and child bedrooms. Materials including larch, concrete and ply are largely left natural and self-finished inside and out, with inspiration coming from the area’s robust and simple farm buildings.

Long Crendon House by Mailen Design 3

Structurally Insulated Panel (SIP) construction provides excellent environmental performance and allowed the structure to be erected to water-tightness in only one week. The total build cost of less than £1,500 per sqm represents excellent value for a unique family home.

Long Crendon House by Mailen Design 4

Long Crendon House by Mailen Design 5

Long Crendon House by Mailen Design 6

Long Crendon House by Mailen Design 7

Long Crendon House by Mailen Design 8

Long Crendon House by Mailen Design 9

Long Crendon House by Mailen Design 10

Long Crendon House by Mailen Design 16

Long Crendon House by Mailen Design 18

Long Crendon House by Mailen Design 17

- Advertisement -

Renovation of a 70 sqm Apartment in the Eleventh District of Paris

The project is a renovation of a 70 sqm apartment in the eleventh district of Paris. The space features herringbone flooring, and maintains as much of the original structure as possible, including ceiling moldings and wall trims.

Chapel on the Hill: Boutique Conversion of a Methodist Chapel

Set in the very best walking area of the beautiful North Pennines, UK, just a short walk from the famous High Force Waterfall, this...

Arnold Worldwide / Havas Headquarters in Boston

When Arnold Worldwide/Havas decided to move their headquarters into the historic Burnham Building in Boston’s Downtown Crossing, Hacin+Associates collaborated with Sasaki Associates on the redesign and conversion of the 5th through 8th floors into modern workspace for the company.

The Little Pilot – Room for a Boy who Loves Airplanes

Project: Room for a Boy Designer: Brani & Desi Location: Sofia, Bulgaria The Little Pilot is a room for a boy who likes to build airplanes and...

The Most Luxurious Sofas for Living Room by Epoca

For luxury lovers with a refined artistic vision, the most luxurious sofas can be the ones created by the designers from the Epoca. These kind of sofas represent the suitable element for a living room,  a chic café or for the lobby of a luxury hotel. When it comes to furnish your house

Bramasole House by Herbst Architects

Bramasole House was completed in 2016 by New Zealand studio Herbst Architects. The house is located in Waimauku, Auckland, New Zealand. Description by Herbst Architects: The...

Brighton Residence / Simone Haag

Brighton residence is home to a young family of five. Referred to Simone by a previous client, the owners knew that a major renovation was on the cards – but decided that filling the space with furniture art and object that they loved would be their first priority.

Church Hill Barn by David Nossiter Architects

Church Hill Barn has been renovated and restored by David Nossiter Architects. The site, situated on the Essex/Suffolk borders within the landscape immortalised by Constable...

Bantry Bay House Offers Spectacular Ocean Sunsets Views

OVD525 - Bantry Bay House is a private home located in Cape Town. The steep mountainside site boasts un-disturbed views over Cape Town’s Atlantic Seaboard and Robben Island to the north and north-east.

Fahouse House Exploits the Contrast Between Opacity and Light

Nestled in the privacy of a hemlock forest, Fahouse presents an amazing building that seems to emerge from a children's story. Exploiting the contrasts...

Cliff Dwelling is a Residential Renovation with a Cliff-Side View Over Lake Austin

Cliff Dwelling is a renovation project recently completed by Specht Architects. From the architects: Suspended on a narrow limestone ridge halfway down a cliff overlooking...