Sonoma Weekend House / Studio Collins Weir

Sonoma Weekend House / Studio Collins Weir

Architects: Studio Collins Weir
Project: Sonoma Retreat
Location: Sonoma, California, United States
Photographer: Adam Rouse

Inspired by the property’s orchards, gardens and foliage, the interior design for this weekend house is a sophisticated layering of textures and color– rich blues and greens within a serene glass box. Anchoring the main entertaining space are two tables fabricated from blackened steel with both tops being carved from a single monumental slab of reclaimed claro walnut salvaged from Vacaville, California.

Sonoma Weekend House / Studio Collins Weir 1

Sonoma Weekend House / Studio Collins Weir 2

Sonoma Weekend House / Studio Collins Weir 3

Sonoma Weekend House/ Studio Collins Weir 11

Sonoma Weekend House / Studio Collins Weir 4

Sonoma Weekend House / Studio Collins Weir 7

Sonoma Weekend House / Studio Collins Weir 5

Sonoma Weekend House / Studio Collins Weir 6

Sonoma Weekend House / Studio Collins Weir 8

Sonoma Weekend House / Studio Collins Weir 9

Sonoma Weekend House / Studio Collins Weir 10

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Old Barn Transformed into a Small Cottage for a Young Family

Located on the beautiful sunny slopes of the village of Sarreyer, Switzerland, this old barn of 25 m2 of floor area has been transformed...

Traditional Portuguese Architecture Combined with a Contemporary Style: Melides House

Designed by Manuel Aires Mateus, and completed in 2015, this house is located on the edge of a small chain of hills. Set in...
Sainsbury Family Charitable Trusts London Office by Oktra

Sainsbury Family Charitable Trusts London Office by Oktra

The Sainsbury Family Charitable Trusts needed to refresh their central London office, with a focus on providing an accessible work environment.

White, light and mirrors can transform and expand space: apartment in Rostov on Don

At the first sight, the white walls, white furniture and white light, plus the magical effect of the mirrors and glazed surfaces make difficult...
Large Family House Nestled Among Tea Trees 5

Large Family House Nestled Among Tea Trees

The Layer residence is a large family house located in regional, coastal Victoria. The site is close to the beach yet doesn’t have any views to embrace. The site is largely sloping from the north to the south and is made up of layers of limestone shelves and underground caves.

More Articles Like This