Office DesignLooker Office in Santa Cruz, California

Looker Office in Santa Cruz, California

Looker Office in Santa Cruz, California

Architects: Anderson McKelvey Architects
Designer: Studio Hatch
Project: Looker Office
Location: Santa Cruz, California, United States
Area: 12,700 sq ft
Photography: Eva Kolenko

A fundamental value at Looker Data is its unique staff culture. With a design driven by employee lifestyle, their 12,700 square foot space was completely transformed to truly embody the local flavor of their hometown, Santa Cruz, California: a laid back and picturesque surf town with a hip, urban vibe.

Looker Office in Santa Cruz, California 1

Building Community
As hosts of weekly happy hour shindigs and regular community events, Looker requested an inviting and unique social space on par with their favorite local bars and hangouts. The full bar with custom banquette seating area and locally made communal table is fully equipped to accommodate all-hands meetings by day, and serves as a moody backdrop to hip social gatherings by night.

Looker Office in Santa Cruz, California 2

The Details Matter
The calculated placement and layering of color, finishes, and textures provides an unexpected and visceral tour throughout the space. Decorative lighting details enhance the intimate “retreat spaces” and reinforce a residential feel throughout the office.

Looker Office in Santa Cruz, California 3

Team spaces
The group embraces a part open space plan layout, using meeting spaces and phone rooms to segment the open areas. This allowed for different team collaborations, both at their desks and in various adjacent spaces.

Looker Office in Santa Cruz, California 4

Gathering
Strategically and ideally situated spaces throughout the office were provided to allow for gatherings of all sizes, intimate and grand. The use of accent color and texture differentiate these communal spaces from the typical workstation areas.

Looker Office in Santa Cruz, California 5

Bold Color
A highly customized furniture and millwork package provides casual yet sophisticated lounge retreats, a lively cafe, and tranquil meeting spaces. The use of bold color subtly shifting throughout the space helps to facilitate movement and enhance the experience and story of these different areas.

Looker Office in Santa Cruz, California 6

Simplicity
Custom oak desks and conference tables add warmth and elegance to the sun-filled open work areas and conference rooms. Art by local Santa Cruz photographers and staff photos reinforce a sense of place and culture and reflect the raw natural beauty of the surrounding mountains, oceans, and redwoods.

Looker Office in Santa Cruz, California 7

Retreat
Fully surrounding the entire Looker office space is a surf tropical terrace, complete with eating, lounge, and game areas. This multi-functional space provides a retreat for staff to engage in both work and play, while enjoying the picturesque Santa Cruz scenery.

Looker Office in Santa Cruz, California 8

Looker Office in Santa Cruz, California 9

Looker Office in Santa Cruz, California 10

Looker Office in Santa Cruz, California 11

Looker Office in Santa Cruz, California 12

Looker Office in Santa Cruz, California 13

Looker Office in Santa Cruz, California 14

Toy House Was Conceived as a Huge Playground for a Growing Family

Located in São Paulo, Toy House was conceived as a huge playground by Pascali Semerdjian Architects. Description by Pascali Semerdjian: This 247m2 Toy House is...

The Glass Cabin by Mjölk Architekti

The The Glass Cabin has stood here, in a meadow in the Jizera Mountains, for over a hundred years. The world around it has changed since it was built from the timber and granite of the surrounding forests.

Hawaii Camp Ahiki Residence

Located on the windward side of Oahu, this modern home is nestled into the Olomana Heights neighborhood with sweeping views of Olomana Ridge and the Ko’olau Range. 

Ramsey House, Essex / Chris Dyson Architects

The Ramsey House project featured a 60’s detached family house consisting with a disjointed layout making it hard for the clients to enjoy the house appropriately; there was also little to no connection to the rear garden.

SAOTA’s First Completed Project in Russia: Silver Pine Villa

In the Russian Capital of Moscow, this contemporary home, set among the pine woods on an island in the Moskva River, introduces a revolutionary outward-looking approach to the city's architectural tradition.

Related Articles