Architecture and Interior Design StudiosBen Adams ArchitectsScott House, London by Ben Adams Architects

Scott House, London by Ben Adams Architects

Scott House by Ben Adams Architects

Project: Scott House
Architecture: Ben Adams Architects
Project team: Ben Adams, Alia Khonji, Natalie Eugenia Ow, Tatiana Muringani
Location: London, United Kingdom
Text: Courtesy of Ben Adams Architects
Photos: Courtesy of Nicholas Worley

Awards:
Design Week Awards 2020 ‘Best Workplace Interior’ win
Frame Magazine Awards 2019 ‘Co-Working Space of the Year’ shortlist
Blueprint Awards 2019 ‘Best Interior Workplace’ shortlist
FX Awards 2019 ‘Workspace Environment’ shortlist

At Scott House, located at Waterloo Station, a Japanese inspired approach creates a calm and peaceful working environment set within one of London’s busiest stations.

Scott House by Ben Adams Architects

A robust grid device has been used throughout the 2800 sqm space to divide, frame and highlight areas, creating feature panelling and square glazing. Meeting rooms employ reeded glass at lower levels for privacy and to maximise light flow between spaces.

Scott House by Ben Adams Architects

A neutral materials palette of white tinted ash and birch ply creates a sense of tranquillity, against which meeting rooms have distinctive characters with brighter colours carried through to furniture and curtains. An existing two-tone marble floor in the core stair was discovered and restored to its original state, and we added marble accents for light pendants and furniture. Scandinavian furniture includes Kvadrat textiles and the Co-Chair, designed by Menu & TOG. Specified in a light timber, it is both beautiful and practical, as it can be stacked.

Scott House by Ben Adams Architects

Scott House by Ben Adams Architects

meeting room

Scott House by Ben Adams Architects

meeting room

lounge, kitchen, coffee space

workstation

Subscribe to our newsletter

FAVN Sofa by Jaime Hayon and Fritz Hansen

In Danish language, FAVN means embrace. This sofa is the result of the creative collaboration between Jaime Hayon and Fritz Hansen. “I wanted the sofa to be based on a shell. A shell being hard on the outside, soft and welcoming on the inside.

A Historic Agricultural Complex Reimagined as a Community-Focused Commercial Retail Destination

The agricultural complex is composed of five structures—a mix of old and new—including a renovated 105-year-old cotton gin building, a large, renovated steel equipment shed, a historic elevated grain augur, four vintage silos, and three new buildings.

Apizza Brooklyn Resto + Vino by KoDA – Kean Office for Design and Architecture

Along Miami’s bustling Bird Road, an unbroken space will be the second home for this local pizzeria. Like any great recipe, the design for Apizza Brooklyn called for proper ingredients; equal parts innovation, creativity and familiarity.

Reef House by Strachan Group Architects

The Reef House brief was for a family holiday home for a Mum, her three adult sons and their eventual families. The site has extensive sea views from the northeast to the south and overlooks the rocky beach break of Daniels Reef.

New Westminster House / BattersbyHowat Architects

Architects: BattersbyHowat Architects Project: New Westminster house Location: New Westminster, BC, Canada Area: 279 sqm Photography: Tom Arban Located on a hillside overlooking the river in New Westminster, BC,...

Recommended Stories