Residential ArchitectureHousesCacupé House by Studio Colnaghi Arquitetura

Cacupé House by Studio Colnaghi Arquitetura

Cacupé House by Studio Colnaghi Arquitetura

Project: Cacupé House
Interior Design: Studio Colnaghi Arquitetura
Project size: 750 m2
Completion date 2019
Building levels 4
Location: Centro, Brazil
Photo Credits: Vinícius Ferzeli

Among a mesmerizing view, Cacupé House is located, as its name suggests, in Cacupe – Florianopólis, Brazil, at a residential complex. The Studiocolnaghi was responsible for the interior design project, which aims to integrate architecture elements to interior design solutions.

Cacupé House by Studio Colnaghi Arquitetura

Between the main elements, there are wood, stone along with other neutral colour materialities, looking for na authentic and timeless result. The silver travertine slab is a surprise element.

Cacupé House by Studio Colnaghi Arquitetura

The bedrooms follow ludic design, which one has elements that identify child’s age. One if the bedrooms has bluish tones along with diferent height plans and furnitures, that enables the child explore his own room. The other room is Montessori design, with light colors.

Cacupé House by Studio Colnaghi Arquitetura

In the living space, there is a well integrated design, along with living, dining and kitchen. The vertical wood elements is a masterpiece design, with the wood ceiling, there is view that is set to a highlight role.

Cacupé House by Studio Colnaghi Arquitetura

Cacupé House by Studio Colnaghi Arquitetura

Cacupé House by Studio Colnaghi Arquitetura

Cacupé House by Studio Colnaghi Arquitetura

Iturribide Apartment, Bilbao by BABELstudio

This scheme comprises a refurbishment of an interior, a flat situated within Bilbao’s old town. Due to its shape and urban fabric typical in old towns, from the very first moment it was essential to solve the problem of natural lighting.

WE Guest House by TA Dumbleton Architect PC

Inspired by old farms, TA Dumbleton Architect PC have recently completed WE Guest House in Bridgehampton, NY, United States. Elegant and timeless, the WE Guest House...

Hofmann House in Valencia / Fran Silvestre Arquitectos

Three elements make up the Hofmann house project. An extruded cover in the longitudinal direction of the ground with a “T” shape is the framework in which space is inhabited. This geometry let us feel the sea, protecting from prying eyes, having the sense of living without neighbors.

Heytea Lab Guangzhou by Leaping Creative

The project is the first HEYTEA LAB store in Guangzhou, situated at Parc Central, a luxury mall in the heart of the CBD. HEYTEA LAB is the brand’s flagship store with presence in China’s first-tier cities such as Shanghai, Shenzhen and of course Guangzhou.

Vineyard House / Sutro Architects and Adeeni Design

Architecture: Stephen Sutro, Sutro Architects Interior Design: Claudia Juestel, Adeeni Design Group Project: Vineyard House Home Builder: Danny Bernardini, Upscale Construction Landscape Architecture: Gretchen Whittier and Kate Stickley,...

Related Articles