Massey House / Shaun Lockyer Architects

Massey House by Shaun Lockyer Architects

Massey House explores the idea how a contemporary home can fit within a character precinct while equally addressing current lifestyle expectations. The house was designed in 2016 by Brisbane-based Shaun Lockyer Architects.

A house of two personalities, the street elevation plays with themes of filigree, lightweight materials and veranda to address the context while the rear elevation is all about the deep canopy, yard and where the city views can be enjoyed. A black and white palette of materials offset by timber and a poetic play of light make for engaging and timeless family home.

Architects: Shaun Lockyer Architects.
Interior design: Elm Interiors
Builder: CGH Construction
Location: Queensland, Australia
Photography: Scott Burrows

Massey House by Shaun Lockyer Architects 1

Massey House Shaun Lockyer Architects

Massey House by Shaun Lockyer Architects 2

Massey House by Shaun Lockyer Architects 3

Massey House by Shaun Lockyer Architects 4

Massey House by Shaun Lockyer Architects 5

Massey House by Shaun Lockyer Architects 6

Massey House by Shaun Lockyer Architects 7

Massey House Shaun Lockyer Architects 1

Massey House Shaun Lockyer Architects 2

Massey House by Shaun Lockyer Architects 8

Massey House Shaun Lockyer Architects 3

Massey House by Shaun Lockyer Architects 9

Massey House by Shaun Lockyer Architects 11

Massey House by Shaun Lockyer Architects 10

Massey House by Shaun Lockyer Architects 12

Massey House by Shaun Lockyer Architects 13

Massey House by Shaun Lockyer Architects 14

Massey House Shaun Lockyer Architects 4

Massey House by Shaun Lockyer Architects 15Massey House by Shaun Lockyer Architects 16

Massey House by Shaun Lockyer Architects 17

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Inglewood Residence, a Light-Filled Home Inspired by Midcentury Architecture

A 2,400 square foot light-filled home inspired by midcentury architecture was designed around an entry sequence and circulation pathway that focuses on the courtyard and natural light.

Transformation of the Apartment of a Norwegian Guy Who is Studying in Budapest

Our latest completed work is the transformation of the apartment of a Norwegian guy who began his studies in Budapest. The request included a living room – dining room – kitchen and a master bedroom with a bathroom