Residential ArchitectureHousesV House on the Edge of Sunshine Coast’s Mooloolah River, Queensland

V House on the Edge of Sunshine Coast’s Mooloolah River, Queensland

V House

Architects: Shaun Lockyer Architects
Project: V House
Location: Queensland, Australia
Photography: Scott Burrows

From the architect: A private, landscaped, north-east courtyard forms the catalyst of the V House, which sits proudly on the edge of Sunshine Coast’s Mooloolah River. The ‘V’ refers to the floor plan which hugs the boundaries of the property allowing for a transparent living pavilion that physically and visually connects the courtyard to the water beyond. The architecture continues SLA’s dialogue of concrete, timber and stone, drawing heavily from both Modern and South-American, subtropical narratives.

V House 1

V House 2

V House 3

V House 4

V House 5

V House 6

V House 7

V House 8

V House 9

V House 10

V House 11

V House 12

V House 13

V House 15

V House 15

V House 14

Curated House by KSR Architects & Interior Designers

We sensitively extended into the rear garden to create a new light-filled playroom at ground level and a suitably moody bar and cinema in the basement, as well as reorganising the existing plan of the three-storey home.

OneSpan Office Highlights the Symbiotic Relationship Between Lighting and Thoughtful Design

LumiGroup, Quebec’s largest lighting agency, is proud to unveil its collaboration with inside Studio, designers of the OneSpan office in downtown Montreal.

C5 Residence, Brazil / Martin Arquitetura + Engenharia

In the C5 Residence, the users' choices and preferences configure the personality and functionality of this home. The main residents, a 9-year-old girl and a 6-year-old boy, when asked what they would like the new house, were quick to say, "We want a garden to play with!"

Pombalino Apartments by Aurora Arquitectos

An apartment used as a leather tannerie workshop for a long time. This use aggressiveness destroyed its character and the features of the pombalino architectonic imaginary were lost.

50 sqm Apartment in Central Tel Aviv by Danka Design

Planning and interior design of 50 sqm apartment in central Tel Aviv. The owners of the apartment did not want to make any drastic changes in the structure, so apart from the kitchen area, especially the wall that separated the kitchen space from the central space, there were almost no structural changes.

Related Articles