Mill Valley House / Yamamar Design

Mill Valley House

Located in Marin County, Mill Valley House house was designed San Francisco-based Yamamar Design.

From the architect: Two opposing roofs define public and private zones in this Marin County home for a filmmaker and painter couple and their 2 small children. We were inspired by architect Glenn Murcutt’s notion that a well designed home requires both ‘prospect’ and ‘refuge’. The house is sited in densely wooded area, drinks in Southern light and the cleansed air of the Pacific just over the coastal ridge.

Mill Valley House 2

High fly ash concrete, FSC certified and untreated knotty western red cedar siding, reclaimed Walnut floors, thermally broken aluminum windows, photovoltaic solar, locally sourced ceramic and glass tiles, standing seam metal roof, natural ventilation, optimized daylight.

Architects: YamaMar Design, David Yama
Project: Mill Valley House
Location: Mill Valley House, California
Area: 3200sf
Photography: Bruce Damonte

Mill Valley House 2

Mill Valley House 3

Mill Valley House 4

Mill Valley House 5

Mill Valley House 6

Mill Valley House 7

Mill Valley House 8

Mill Valley House 9

Mill Valley House 10

Mill Valley House 11

Mill Valley House 12

Mill Valley House 13

Mill Valley House 14

Mill Valley House 15

Mill Valley House 16

Mill Valley House 16

Mill Valley House 17

Mill Valley House 18

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Rosa Chair – Poltrona with acoustics

Rosa Chair is designed by Studio KMJ and is inspired by the rose flowers. Description by Studio KMJ: Whether you are listening to music or...

Prime sofa – the next generation equipment for relaxation

Certainly, we all wish to efficiently valorize the space in our home, to avoid furniture clutter, but at the same time, to have all...

Red Frog Events Offices by Nelson / Chicago

Red Frog Events Offices was designed by Nelson Studio in Chicago, US. From the zip line to the slide, the trees to the (code compliant!)...

Net-Zero Lakeside Home Nestled on the Shores of Lake Stoney, Canada

Negotiating the steep topography of a lake-side site, this holiday house consists of two volumes stacked on one another. The lower volume nestles into the landscape so that it is barely visible as one first approaches the house.

Ecopark Penthouse by iHouse / Vietnam

Ecopark Penthouse designed by iHouse is a residential project located in Hung Yen Province, Vietnam. Project description: Optimizing the home owner’s aesthetic personality and bringing...

Šmartno Timeshare Kindergarten – Spaces Combined into one Learning Landscape

Arhitektura Jure Kotnik recently have completed Šmartno Timeshare Kindergarten in the City of Slovenj Gradec, Slovenia. Description by Arhitektura Jure Kotnik: The Šmartno Timeshare Kindergarten was designed...