Residential ArchitectureHousesNed Shed - Ski & Bike Getaway in Colorado / Fuentesdesign Architects

Ned Shed – Ski & Bike Getaway in Colorado / Fuentesdesign Architects

Ned Shed, Colorado / Fuentesdesign Architects

Project: Ned Shed
Architects: Fuentesdesign Architects
Location: Nederland, Boulder, Colorado
Area: 2000 square foot
Year 2018
Photographer: Dane Cronin

The “Ned Shed” is a recently completed home designed and built by fuentesdesign architects outside of Boulder, Colorado. The 2000 square foot, 3-bedroom ski & bike getaway has epic views overlooking the Colorado Continental Divide, the local ski resort and Barker Reservoir, the City of Boulder’s water supply.

A 32’ imported lift and slide door allows the occupants to be ever-present and constantly connected to the environment that surrounds them. The all-electric home (no gas to the site) is powered by a 10kW photovoltaic solar electric system, with an additional off grid solar electric domestic hot water system that provides hot water as well as radiant in-floor heating.

Ned Shed, Colorado / Fuentesdesign Architects

With a HERS rating of (-13) the home is modeled to have no monthly utility bill (besides the $5 grid connection fee) and could create enough extra power to drive an electric car around 5000 miles per year for free. With 16 inch-thick walls, imported certified passive house triple glazed R-10 windows, and careful air sealing of all exterior surface areas to passive house standards, this house is never cold in the winter.

Ned Shed, Colorado / Fuentesdesign Architects

Ned Shed, Colorado / Fuentesdesign Architects

kitchen, Colorado / Fuentesdesign Architects

living room, Colorado / Fuentesdesign Architects

Ned Shed, Colorado / Fuentesdesign Architects

bedroom, Colorado / Fuentesdesign Architects

terrace, Colorado / Fuentesdesign Architects

Ned Shed, Colorado / Fuentesdesign Architects

Subscribe to our newsletter

Adjustable Wooden Furniture Maximizes Small Apartment in Hong Kong

Project innovation / adjustable wooden furniture - In the living room, TV set, long bench, book shelf, display glass cabinet, lighting were all integrated into the featured bay window. The full height cabinet and small shoes cabinet nearby served with adjustable dining table, sliding bar table and two movable benches.

AppFolio Workplace by Cushing Terrell

Cushing Terrell reveals AppFolio, a new office designed to blend the romance of rustic Texas with the modern vibe of a 21st-century technology-rich environment.

GOM House / (ma!ca) architecture

The GOM House was built in the ’90s. Its floor plan presents very particular proportions: a 15 metres long entrance hall which leads inside the house and a linear perspective view opening up to the garden.

Split-Level Family Home Renovation in South London

Tactile House is a beautiful split-level family home in Dulwich, completed in June 2017. The project was for a ground floor rear extension, loft conversion and internal alterations throughout.

Glass And Concrete Pool House by Lieven Dejaeghere

Lieven Dejaeghere architect has designed a concrete and glass pool house, a pavilion connected to a rural residence. Description by Lieven Dejaeghere: The house is...

Recommended Stories