facebook

Parkwood Residence Exudes Contemporary Elegance Balanced with a Modernized Industrial Flair

Parkwood Residence Exudes Contemporary Elegance Balanced with a Modernized Industrial Flair

Project: Parkwood Residence
Architects: Ancerl Studio
Location: Toronto, Canada
Completion date 2019
Photo Credits: Maxime Bocken, Valerie Wilcox
Courtesy of Ancerl Studio

Located in the heart of Forest Hill, Parkwood Residence designed by multidisciplinary Ancerl Studio exudes contemporary elegance balanced with a modernized industrial flair.

Parkwood Residence Exudes Contemporary Elegance Balanced with a Modernized Industrial Flair

The exterior facade defined by its contrasting volumes of glass, brick, and stone welcomes guests as they permeate through the home’s protective layers in a curated journey through space.

Parkwood Residence Exudes Contemporary Elegance Balanced with a Modernized Industrial Flair

Inspired by Parisian apartments and their timeless sophistication, the white marble foyer services the grand staircase and formal dining room as well as the intimate scotch lounge leading to the south kitchen and casual dining. Featuring industrial metal accents and contemporary wall panelling, the grand staircase and upper gallery wrap around the formal dining room and its soaring triple-height volume. Softly lit by the above skylight throughout the day and a shimmering custom crystal chandelier at night, the hearth of Parkwood 8 is a feast of style dedicated to the art of entertainment. Separating the dining and living rooms, a majestic two-sided black marble and steel fireplace grounds the lower level while a lush sectional exudes comfort and relaxation.

kitchen, Ancerl Studio

Above, the master suite is designed as a haven of tranquillity and freedom suspended within treetops. Featuring warm textures and soft tones contrasted with black metal accents, guests are invited to connect with the elements and the local surroundings. The master bathroom, designed to inspire energizing mornings and relaxing evenings, is as closed or opened as its users wish – free from inhibitions and unnecessary layers.

living room, Ancerl Studio

Dedicated to sophisticated living and vibrant entertainment, Parkwood Residence connects its inhabitants with its lush surroundings. It is an invitation to dream and live wild in Toronto’s most coveted Forest Hill.

bedroom, Ancerl Studio

bedroom, Ancerl Studio

bathroom, Ancerl Studio

staircase, Ancerl Studio

fireplace, terrace, outdoor living, Ancerl Studio

See More Images in Gallery

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Batory Flat – Refurbishment of an Apartment from the 70s

The refurbishment of the flat in one of Poznan housing estate was led by the need of reorganising space for a family of two adults and three children so that all residents could spend time together as they like, as well as have their place.

Compact Karst House: Redefinition of a Traditional Stony House

Compact Karst house was completed in 2014 by the Ljubljana-based Dekleva Gregorič Arhitekti. The architect’s description:  The region of the Karst was once covered with Oak...

Small Apartment with a Clever and Efficient Use of Space

Project: Small Apartment Architects: Jordan Parnass Digital Architecture Design Team: Jordan Parnass, Darrick Borowski, Danny Orenstein, Sean Karns Location: East Village, New York, United States Year 2009 Photography: Frank...

Korokoro Bush Retreat / Parsonson Architects

The Korokoro Bush retreat sits at the end of a narrow road,perched on a steep hillside, looking down a bush-clad valley to the Korokoro Stream with views out to Wellington Harbour through a V in the hills. It is two storied with bedrooms upstairs and livings spaces below.

Bredeney House by Alexander Brenner Architects

The Bredeney House with its generous driveway in an open, semi-public front garden, however, takes reference from the partly still existing 1960s houses. A separation from the public space is only achieved by the level of the house itself.

Relax House / FORM Bureau

Relax house with 94 m2 area, located in the suburbs of Kiev. This is the most quickly implemented project by FORM bureau - 4 months from foundation to the bulb. The author is Viktoriia Shkliar.