Oak Pass House with Panoramic Canyon Views / Walker Workshop

- Advertisement -

Oak Pass House with Panoramic Canyon Views / Walker Workshop

Oak Pass House is a modern single family residence designed by Walker Workshop. The house is located in Beverly Hills, Los Angeles County, California, United States.

Description by Walker Workshop: The Oak Pass main house sits on the top of a 3.5 acre ridge site with panoramic canyon views. There are over 130 protected Oak trees on the property. The house was sited to take advantage of the views without the house becoming a central visual focus.

Oak Pass House with Panoramic Canyon Views / Walker Workshop 1

The massing was reduced by utilizing an “upside down” program with the public spaces located above the bedrooms, which are buried into the hill and protected beneath a vegetated roof. A lower level courtyard allows light and air to flow to the buried hallway of the bedroom level.

Oak Pass House with Panoramic Canyon Views / Walker Workshop 2

A seventy five foot long lap pool with infinity edges on three of four sides, bisects the house and slips beneath one of the largest oaks on the property. The house is primarily constructed of structural concrete allowing for long, column free spans. The floors on the bedroom level are walnut. The floors on the upper level are limestone.

Architects: Walker Workshop
Project Team: Ted Leviss, Trent Laughton, Erin White
Design Principal: Noah Walker
Project: Oak Pass House
Location: Beverly Hills, California, United States
Building Area 8000.0 ft2
Photographs: Joe Fletcher

Oak Pass House with Panoramic Canyon Views / Walker Workshop 3Oak Pass House with Panoramic Canyon Views Walker Workshop (2)

Oak Pass House with Panoramic Canyon Views / Walker Workshop 3

Oak Pass House with Panoramic Canyon Views / Walker Workshop 4

Oak Pass House with Panoramic Canyon Views / Walker Workshop 5

Oak Pass House with Panoramic Canyon Views / Walker Workshop 4

Oak Pass House with Panoramic Canyon Views / Walker Workshop 6

Oak Pass House with Panoramic Canyon Views / Walker Workshop 7

Oak Pass House with Panoramic Canyon Views / Walker Workshop 8

Oak Pass House with Panoramic Canyon Views / Walker Workshop 9

Oak Pass House with Panoramic Canyon Views / Walker Workshop 9

Oak Pass House with Panoramic Canyon Views Walker Workshop (14)

Oak Pass House with Panoramic Canyon Views / Walker Workshop 10

Oak Pass House with Panoramic Canyon Views / Walker Workshop 11

Oak Pass House with Panoramic Canyon Views / Walker Workshop 12

Oak Pass House with Panoramic Canyon Views / Walker Workshop 13

Oak Pass House with Panoramic Canyon Views / Walker Workshop 14

Oak Pass House with Panoramic Canyon Views Walker Workshop (13)

Oak Pass House with Panoramic Canyon Views / Walker Workshop 15

Oak Pass House with Panoramic Canyon Views / Walker Workshop 17

Oak Pass House with Panoramic Canyon Views / Walker Workshop 18

Oak Pass House with Panoramic Canyon Views / Walker Workshop 19

Thank you for reading this article!

- Advertisement -

Clovelly Glow Residence / SJS and H Interior Design

Inspired by the generous nature of the clients, and their desire to live a bold and loving life, we collaborated with H Interior Design to create a home imbued with casual warmth, textural layers and an ethereal glow.

Ubabub – crib for babies with a special aesthetic

POD is a crib for babies, shaped as a cocoon, designed to provide enhanced safety and comfort to your child. It has appeared when...

Casa Clara in Brasilia / 1:1 Arquitetura Design

Casa Clara is mainly a small house, strong personality and clear solution (clear means Clara in Portuguese). The house was designed by Brazilian studio...

Residence for Two Collectors / Wheeler Kearns Architects

After a lengthy search, a full penthouse floor of a Chicago high-rise was discovered that afforded 11 foot high ceilings, a double height space looking south to the city, and 360 degrees views. The site was gutted to a shell condition, awaiting the new interventions.

Afife House / Guilherme Machado Vaz

The Afife house is built in the north of Portugal, in a rural settlement that was established at the foot of the hill and expanded towards the plain, which is used as arable land, and extends to the sea.

Call for Entries to A’ Design Award & Competition

A’ Design Award & Competition is the world’s leading international annual juried competition for design. The A’ Design Accolades are organized in a wide range of creative fields to highlight the very best designers from all countries in all disciplines.

New Jersey Modern House with References to the Traditional Architectural Shapes

This house in suburban New Jersey attempts to reconcile several competing forces. The first challenge is to provide comfortable living space for five while preserving as much exterior space as possible for outdoor living.

Low Budget House Collected in a Single Structural Gesture

The house, located in Calders (a small village in the centre of Catalonia), is the new home to a couple with two children. The site is at the end of the village with the natural park of “Sant Llorenç del Munt i l´Obac” just in front. They requested to include an office, common living space, three private rooms, two bathrooms and a garage.

This São Paulo House Has a Mixed Structural Design that Combines Concrete with Steel

The house is supported by a mixed-logic structural design in which a bare concrete wall, on the leftmost side of the house, connects the many levels and organises the main stairway that links them all. The rest of the house’s structure is composed of a lightweight steel-framing, allowing for larger-than-average glazed areas.

Waterfront Residence in Seattle with Luxurious Design Features

Overlooking Union Bay, this 6,000 sf waterfront residence is both a practical family home and an elegant oasis of space and light. It is also a return to roots, as the new house rests on the site of the owner’s childhood home.

Carbon House: Two-Storey Rural House with a Burnt Wood Exterior

The surrounding garden and cultivating vegetables behind the Carbon house are her domain, then the boys belong to driveway and garage. The latest addition to the family made the children's room in future counting with split into two halves remains rather long period common.