Office Interior Design by Studio Perspektiv for IT Company WebSupport

- Advertisement -

Office Interior Design by Studio Perspektiv for IT Company WebSupport

Project: Office Interior Design IT Company WebSupport
Architect: Studio Perspektiv
Authors: Martin Stára, Ján Antal
Collaborators: Barbora Babocká, Eva Schilhart Faberová, Lukáš Jakóbek
Project location Karadžičova 12, 821 08, Bratislava, Slovakia
Completion year 2018
Cost 350 000 €
Project size 550 m2
Photo credits Jakub Skokan, Martin Tůma / Boysplaynice

One of the biggest players in the Slovakian IT business went through some major changes during 2018. The largest hosting service provider has become a member of the international group and outgrew its offices not only physically but also mentally. That directed them toward moving straight into the newly developing business district in Bratislava – Mlynské Nivy. The design of the new work environment was orchestrated by the Prague based Studio Perspektiv. The task was stated clearly – to create offices that will support company culture and serve as an exceptional event space.

Office Interior Design by Studio Perspektiv for IT Company WebSupport

Motherboard / Office Interior Design
One can surrender to WebSupport’s strong visual style and communication through blogs or podcasts very easily. Architects decided not to resist either. They built the workspace the same way as a computer motherboard – a base to all things digital. Each functioning part is implemented within a neutral palette of shared spaces. Every section was assigned one colour based on brand identity graphics by Pavel Novak. Hue gradients and infinity mirrors full of neon reflections give rooms a specific depth of a comic book picture.

Office Interior Design by Studio Perspektiv for IT Company WebSupport

Business / Casual
Even the passers-by can see at a first sight that the new dwellers on the 3rd floor are far from ordinary. One feels the open minded approach of WebSupport even before crossing the doorstep. The view of the main meeting room and the comfortable work lounge with wood cladding belong to one of the two shared relaxing zones. The space is arranged with intuition in mind – the main corridor naturally invites visitors to the event area which is directly connected to the terrace. The central “living room” next to the terrace can be transformed into a welcoming event space. The large dining table has become a meeting point for shared breakfasts and lunches since the first day. Materials such as spruce lathes, untreated metal sheet countertops or an open ceiling suppress the perception of the formal business environment created by the building.

Office Interior Design by Studio Perspektiv for IT Company WebSupport

The main goal of architects was to provide a relaxed atmosphere of a family house, to which all of the employees were originally used to.

Office Interior Design by Studio Perspektiv for IT Company WebSupport

Office Interior Design by Studio Perspektiv for IT Company WebSupport

Office Interior Design by Studio Perspektiv for IT Company WebSupport

Office Interior Design by Studio Perspektiv for IT Company WebSupport

Office Interior Design by Studio Perspektiv for IT Company WebSupport

WebSupport Workspace by Studio Perspektiv

WebSupport Workspace by Studio Perspektiv

WebSupport Workspace by Studio Perspektiv

WebSupport Workspace by Studio Perspektiv

WebSupport Workspace by Studio Perspektiv

WebSupport Workspace by Studio Perspektiv

- Advertisement -

Bruciato, a Contemporary Pizzeria Occupies a Former Hardware Store

Located on Bainbridge Island, a short ferry ride across Puget Sound from Seattle, is James Beard Award-nominated Chef Brendan McGill’s latest pizzeria and bar, Bruciato. Designed by Les Eerkes of Eerkes Architects ...

Designer Andrew Suvalsky, Hudson Views apartment in Upper West Side

Designer Andrew Suvalsky says „The fun part of a project like this is seeing it evolve into something totally unexpected. Usually when designing I...

Laidley Street Residence in San Francisco / Michael Hennessey

Laidley Street Residence is a family home in San Francisco designed by Michael Hennessey Architecture. Project description: A rare empty lot in the Glen Park neighborhood...

Belmont Park House, Texas / Tim Cuppett Architects

Located on the bank of Shoal Creek, one of two primary waterways traveling through Austin to the Colorado River, Belmont Park House consists of two weathered Douglas fir clad volumes which rise above the creek from a flush limestone plinth.

St George Terrace – Renovation of Grade II Listed Apartment in London

Set in the centre of Primrose Hill Village on a private street overlooking the park, this beautiful garden apartment was found completely unmodernised - having been in the same hands for over 50 years.

Interior Gut Renovation of a High-Ceiling Loft Space in Manhattan

The owner of Horatio Loft, BarkBox CMO Jay Livingston, purchased the loft space and wanted to embrace the 100-year-old building’s warehouse past. After learning that Emporium Design was responsible for the design of some of his favorite NYC destinations, he brought them in to help him craft every inch of the loft.

Haddad Residence / TPG Architects

The Haddad Residence is set on the slopes of Mount Whitfield. The home is a stunning rainforest eyrie with views across Cairns to Trinity Inlet and the Coral Sea. The design philosophy was to create the feel of a single storey home grounded in the earth on a steep and challenging hill site.

Laurel Hills Residence, Los Angeles / Assembledge+

Composed of three pavilions connected by a series of glass hallways, the single-story residence seeks to create a residential oasis in the heart of Los Angeles. The Western Red Cedar lined guest house/garage pavilion establishes a datum line that carves ...

Bell House – 1850s Fitzroy Bluestone Cottage Renovation

Bell House is an 1850’s home with a 1970’s addition. A complex, rambling house provided an interesting narrative on which to build. Robert Nichol...

Taula House – Multi-Generational Family Residence by M Gooden Design

Taula House is a single-family residence designed for a multi-generational family in the Preston Hollow Neighborhood of Dallas, Texas. The name “Taula” House is derived from the Sanskrit word meaning “Balance.”

Phillip Island House is an Architectural Solution for an Exposed Coastal Site

The Phillip Island House evolved from a pragmatic response to the challenges of occupying an exposed coastal site. Winds, often extreme, shaped the design with the house acting as a barrier and protecting the external courtyard tucked in behind.