Osborne Apartment in New York / Fogarty Finger

- Advertisement -

Osborne Apartment by Fogarty Finger

Set in the landmarked 19th century Osborne apartment building, Fogarty Finger designed and renovated this sprawling split-level apartment for a young family hoping to retain the historic charm, while updating the space for a modern lifestyle. Original and restored details include door casings, inset herringbone floors, and intricate tile work. A large kitchen becomes the formal heart of the apartment, with a grand-sized zinc-topped island, and copious hidden storage space.

Location: New York City, NY, USA
Photography Fogarty Finger

Osborne Apartment by Fogarty Finger 1

Osborne Apartment by Fogarty Finger 2

Osborne Apartment by Fogarty Finger 3

Osborne Apartment by Fogarty Finger 4

Osborne Apartment by Fogarty Finger 5

Osborne Apartment by Fogarty Finger 6

Osborne Apartment by Fogarty Finger 7

Osborne Apartment by Fogarty Finger 8

Osborne Apartment by Fogarty Finger 9

Osborne Apartment by Fogarty Finger 11

Osborne Apartment by Fogarty Finger 12

Osborne Apartment by Fogarty Finger 10

Osborne Apartment by Fogarty Finger 13

Osborne Apartment by Fogarty Finger 14

- Advertisement -

Rooftop Garden House with Cozy Interiors / VTN Architects

Vietnamese architecture studio Vo Trong Nghia Architects has recently completed Hoan House, an attractive rooftop garden house that delight you with a stunning green roof. Project description:...

Converted Loft Space in London Featuring a Wonderfully Refined Design

The Beldi is a converted loft space in east London, overlooking St Leonard’s Church and its surrounding treetops. Occupying the entire third floor of a former shoe factory on Shoreditch High Street, this elegant three-bedroom live/work apartment has been crafted to a wonderfully refined design by celebrated husband and wife duo Chan and Eayrs.

Coogee Beachside House / Madeleine Blanchfield Architects

This new house in a dense, beachside suburb required clever management of privacy and views. The Coogee Beachside house, for a young family, was to be robust, liveable and light filled but with a layering of spaces that provided flexibility, separation and privacy.

Edge House in Athens / Studio Omerta

Edge House by Studio Omerta is an impressive family residence located on a prominent site, offering breathtaking views from the living spaces. The Edge...

Radical Remodel of an Eichler-Era Townhouse / John Lum Architecture

This radical remodel of an Eichler-era townhouse consisted of replacing a confusing floor plan with an open-concept design. A new sky-lit, steel staircase connecting all three levels, transforms the formerly dark interior into a sunlight-drenched space.

Would you like a painted wall in your bedroom?

The below photos show us a bedroom arranged by the Ukrainian designer Pavel Vetrov whose decor theme is the city of Venice. What has...

The Mill House – Swedish Guest House and Sauna

The Mill House is an old farm property transformed by Wingårdh Arkitektkontor in a family vacation home. Project description: This house is a manifestation of...

SM22 House in Brera, Milan / co.arch studio

SM22 House is a interior refurbishment project completed by co.arch, a Milanese architecture studio founded by Andrea Pezzoli and Giulia Urciuoli. The challenge was to create an environment...

What You Should Know About Your Roof

A roof has the power to make or break the architectural masterpiece that is a home. It can change the entire look of a...

Collingwood Residence on Bowen Island’s West Coast / Frits de Vries Architects

Situated on Bowen Island’s West Coast, the Collingwood Residence by Frits de Vries Architects is located on a private 10-acre lot surrounded by forest.

Park House, Tasmania / Dock4 Architects

Park House rests atop the rugged coastal scrubs of Carlton Beach. An elongated, glazed box forms the main living space, running east-west. Northern glazing enables passive solar design principles, whilst the southern glazing provides an uninterrupted view across the bay towards the Tasman Peninsula.