Parkville Townhouses by Fieldwork Project

Parkville Townhouses by Fieldwork Project

Architects: Fieldwork Project
Project: Parkville Townhouses
Location: Victoria, Australia
Photography: Peter Clarke

From the architect: This four townhouse development presents a highly site responsive design with a strong ESD focus, characterised by fundamental principles such as its strong emphasis on internal amenity, privacy, access to light and significant landscape planting. The site’s key natural asset, the neighbouring mature river red gum trees, have been echoed through the architecture both materially and spatially.

Parkville Townhouses by Fieldwork Project 1

Parkville Townhouses by Fieldwork Project 2

Parkville Townhouses by Fieldwork Project 3

Parkville Townhouses by Fieldwork Project 4

Parkville Townhouses by Fieldwork Project 5

Parkville Townhouses by Fieldwork Project 7

Parkville Townhouses by Fieldwork Project 7

Parkville Townhouses by Fieldwork Project 8

Parkville Townhouses by Fieldwork Project 9

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Courtyard Residence / Ming Architects

Courtyard Residence is a family home designed by Ming Architects, a Singapore based design architect firm. From the architect: A 7m high double volume courtyard is the...

Miracle Morning Apartment in Kiev by SVOYA Studio

Miracle Morning is apartment with unique philosophy, was discussed on first meet with SVOYA STUDIO. The accent is morning the most important time of the day and sun (like a symbol of sunrise) we can see in some elements of apartment.

Grasshopper Courtyard Studio by Wittman Estes

Grasshopper Courtyard Studio offers an alternative density called courtyard urbanism. Maintaining the small footprint of a 1940s house (the lot is 4,500 square feet), a multifunctional 360-square-foot studio was added along the rear alley.

Top Floor Apartment in London Rebuilt by Vine Architecture Studio

This project consists of the renovation, reconfiguration and part re-construction of a top floor apartment in Mile End, London.

Strata House: A winner of the 2017 AZ People’s Choice Awards

A winner of the 2017 AZ People's Choice Awards, Strata House is a 30,000 sq. ft. residential project that was inspired by hillside mid-century modern homes in California. The design begins with the excavation of the property’s landscape to create a series of curved vineyard-like terraces.

Old Carpentry Transformed into a Light-Filled Loft

Agnès & Agnès have transformed an old carpentry into a light-filled home loft for a family of seven. Description by Agnès & Agnès: This project is...