Porto Alegre Apartment by Tellini Vontobel Arquitetura

Porto Alegre Apartment

Located in an important building of the 1960s, Porto Alegre Apartment has become the new home of a businesswoman and advertising, in love with vintage furniture. After the acquisition, the property underwent an extensive renovation made by the office Tellini Vontobel Architecture, led by architect Evelise Tellini Vontobel, to adaquar to her lifestyle.

This apartment, which originally was 3 bedrooms, all compartmentalized, was transformed into a contemporary loft with living room and integrated kitchen and a suite with dressing room.

Porto Alegre Apartment 1

The old apartment was only taken advantage of the parquet floor, which received only grinding and wax. The wooden blocks left over, were used as the toilet wall cladding.

Porto Alegre Apartment 2

The owner has a hobby entertaining friends and cooking, for it created a built-in kitchen, which was installed a bar for making drinks, the apartment is known by friends as “Speak Easy”. The old speakeasies of New York, the warm and intimate atmosphere.

Porto Alegre Apartment 3

Two walls were covered with grayish wood and a block of five meters in basalt houses the ethanol fireplace. Photography Marcelo Donadussi

Porto Alegre Apartment 4

To avoid feeling low right foot, was not used plaster lining. The concrete beams were maintained apparent and the lighting was resolved with the use of rails and spots.

Porto Alegre Apartment 5

Porto Alegre Apartment 6

Porto Alegre Apartment 7

Porto Alegre Apartment 8

Porto Alegre Apartment 9

Porto Alegre Apartment 10

Porto Alegre Apartment 11

Porto Alegre Apartment 12

Porto Alegre Apartment 13

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Bellaire Residence / Lake Flato Architects

Bellaire Residence sits on a previously undeveloped, narrow lot within a well-established and densely-occupied, urban neighborhood. Inspired by modular design, the client sought a modern home in which to enjoy gathering both indoors and out, tempered with privacy for sleeping and working.

Quarry House in Valencia / Ramon Esteve Studio

Located on the top of a hillside, in one of the most established housing states of Valencia, the Quarry House is based on the extreme conditions of the ground with the aim of climbing the slope to get views to the landscape.

Family Chalet Renovation in Hockley Valley / Heather Asquith Architect

This much loved family chalet built in the 1960’s was in need of renovation. Out went interior finishes circa 1970, a too-narrow deck and tiny windows that only gave a glimpse of the spectacular view across the hills and pond below.

Architectural facade which offers an attractive look : Forest House

Primus Arkitekter has designed Forest House, a family home located in Asserbo, Denmark. Description by Primus Arkitekter: The client wanted a spacious house with room...