Architecture and Interior Design StudiosCo+in Collaborative LabQuiet Compact Living, Jakarta, Indonesia, by Co+in Collaborative Lab

Quiet Compact Living, Jakarta, Indonesia, by Co+in Collaborative Lab

Quiet Compact Living, Jakarta, Indonesia, by Co+in Collaborative Lab

Project: Quiet Compact Living
Interior Designer: Co+in Collaborative Lab / Nico Andriano
Location: Jakarta, Indonesia
Year of completion: 2020
Project size: 27 sqm
Text and Photos: Courtesy of Co+in Collaborative Lab

Co+in Collaborative Lab has reshaped a 27sqm apartment in the city of Jakarta, Indonesia, transforming two small rooms into a compact open plan studio.

Quiet Compact Living, Jakarta, Indonesia, by Co+in Collaborative Lab

The Client put a requirement to make the most of the limited floor space by knocking down the partition and elevate the bed to the corner of the room, before commencing us.

Quiet Compact Living, Jakarta, Indonesia, by Co+in Collaborative Lab

Squeezed into the apartment are a foyer, full-size kitchen, a living-dining-guest area, wardrobe, storage room, and a queen-sized bed.

plan

The design approached is to declutter the space with a chosen muted neutral palette material of white, grey, and wood, to evokes tranquility.

Quiet Compact Living, Jakarta, Indonesia, by Co+in Collaborative Lab

The Quiet Compact Living is equipped with a smart home system, combine with multifunctional storage cabinetry are doubled as stair for access to the bed area, the sofa is transformable as an extra bed, while the dining table is detachable from the TV cabinetry, allowing space-saving configuration.

Quiet Compact Living, Jakarta, Indonesia, by Co+in Collaborative Lab

The apartment is concentrated towards a fabricated elevated bed platform that consists of a wardrobe, stairs, big storage access underneath, With an open display cabinet that semi-concealed the bed area, crafting a mini gallery experience, which creates a boundary between the private and public area for the guest inside this micro-apartment.

The materials such as Horizontal wood grain on the bed platform helps to layer the minimalist space, the vertical grain and millwork details maximize the depth, while Acid glass is used to hide bulky daily use items in the kitchen and electronics in the living area.

Quiet Compact Living, Jakarta, Indonesia, by Co+in Collaborative Lab

Quiet Compact Living, Jakarta, Indonesia, by Co+in Collaborative Lab

Quiet Compact Living, Jakarta, Indonesia, by Co+in Collaborative Lab

CLT Courtyard House, Vancouver / DPo Architecture

The " CLT courtyard house " by DPo Architecture was built using prefabricated mass timber CLT panels on a site in Vancouver. The the unique siting allows for dramatic views out toward the scenic city downtown and mountains beyond, but also toward an intimate courtyard formed between the two structures.

Budget Friendly Ways to Boost Your Curb Appeal

If you are preparing to list your home for sale, you need to give your curb appeal some serious consideration. Over half of potential home buyers claim that they have decided on a home often before seeing the interior.

Point Lonsdale House by Stonehouse + Irons Architecture

In a new coastal subdivision the Point Lonsdale house provides a sanctuary from the tough ocean winds. With potential retirement in mind for a couple with older children, this house is designed on a single level.

Art Collector’s Retreat, a Mid-Century Transformation by Rerucha Studio

The Art Collector's Retreat is an interior and exterior renovation designed by Jill Rerucha of the Seattle-based Rerucha Studio. Originally designed by noted Pacific Northwest architect Paul Kirk in 1958, the residence is located in the Enatai neighborhood of Bellevue, Washington.

Classic Nordic Cabin – Husarö House by Tham & Videgård Arkitekter

Project: Husarö House - Nordic cabin Architects: Tham & Videgård Arkitekter Location: Sweden Photography by Ake Eson Lindman Husarö House is a recently completed classic Nordic cabin by Swedish...

Related Articles