facebook

Renovation of an Attic Apartment in Corinaldo, Italy

Renovation of an Attic Apartment in Corinaldo, Italy

Architects: Matteo Avaltroni Architect
Project: Renovation of an Attic Apartment
Location: Corinaldo, Italy
Photography: Matteo Avaltroni

The project consists of a renovation of an attic left unfinished. We tried to keep the existing partitions and to modify them in order to avoid major demolitions.

Renovation of an Attic Apartment in Corinaldo, Italy 1

Renovation of an Attic Apartment in Corinaldo, Italy 3

Renovation of an Attic Apartment in Corinaldo, Italy 2

Renovation of an Attic Apartment in Corinaldo, Italy 4

Renovation of an Attic Apartment in Corinaldo, Italy 5

Renovation of an Attic Apartment in Corinaldo, Italy 6

Renovation of an Attic Apartment in Corinaldo, Italy 7

Renovation of an Attic Apartment in Corinaldo, Italy 8

Renovation of an Attic Apartment in Corinaldo, Italy 9

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Old Barn Conversion / Praz-de-Fort by Savioz Fabrizzi Architectes

This old barn conversion project was recently completed by Savioz Fabrizzi Architectes. This small cottage is located in Saleinaz, Switzerland. Built in the second half of...

Casa Narigua: Modern House Surrounded by Mountains

Casa Narigua was organized in three bodies according to their utility function, respectively, one body for the parking, garage and auxiliaries, a second body for bedrooms and intimate needs and the third body is designed for the kitchen and social area.

150 Charles Street Condominium in Manhattan by CookFox Architects

A remarkable site overlooking the expanse of the waterfront, 150 Charles Street is sited between the activity on the Hudson River and the history of the West Village. The building incorporates the abandoned Whitehall warehouse, a massive, utilitarian structure of concrete, brick, and glass.

Long House: Remodeling of an Introverted Victorian Terraced House

The colour palette in the Long house is deliberately refined to following a simple principle: A dark blue wall guides the space like a ribbon from front to back, along the party wall side.