Restaurant Interior DesignRestaurant Lunar by Sò Studio

Restaurant Lunar by Sò Studio

Restaurant Lunar by Sò Studio

Project: Restaurant Lunar
Design team: Sò Studio
Design director: Yifan Wu, Mengjie Liu
Space designer: Hongchen Lin, Alex Zeng, Nectarine Yi
Gross Built Area: 260 square meters
Address: No.222 West Jianguo Road, Shanghai, China
Completion Year: 2020
Photographer: Wen Studio

Sò Studio creates the space in the hope of conveying a sense of tranquility and comfort, drastically different from the bustling and dazzling city chores. The interior design is not only focused on the Chinese traditional structure details but also pay attention to the big picture of the beauty aesthetic. Coheres the ambiance with oriental design basics to an appropriate scale, integrating geometry ratio.

Restaurant Lunar by Sò Studio

Restaurant Lunar is a Modern Chinese restaurant situated inside a standalone villa at the heart of Shanghai on West Jianguo Road, which is running by opposite group and chef Johnston Teo. Termed Modern Chinese, the cuisine at Lunar restaurant is to celebrate the quintessential way of Chinese dining. The namesake pays homage to the Chinese lunar calendar. Resonating with the lunar customs is essential to the ethos of dining experience design. Embracing the seasonality and terroir is at its core.

Restaurant Lunar by Sò Studio

The tea stall is located on the first floor. The soft lighting showered over the shoulder, conveying a sense of comfort, combines with the scent of tea brick and bamboo curtain immerses one in a moonlight night the moment of stepping in.

Restaurant Lunar by Sò Studio

Ascending along the stairs, the passing pebble-paved trail would land one on the second floor of Lunar restaurant. A unique hanging cornice, made possible by the outlining curves of classical Jiangnan garden fusing into the architectural structure of the space, guides the way connecting to the dining area and private dining room.

Restaurant Lunar by Sò Studio

The mural hand painting renders orange fluorescence like moonlight shadow, echoing the shooting tea stall on the first floor. Collaborating with the florist and designer Maggie Mao to add an orange haze to the space, the small and delicate decoration adds a touch of Zen in the simplicity.

Axonometrical diagram

Restaurant Lunar by Sò Studio

The most important material in the whole space is matte surface. Without excessive reflection, conveying calm and beauty through the texture and touch.

Furniture brand: MATZform
Lighting brand: Herman Miller
Painting: RIALTO
Terrazzo: Agglotech
Wood Sheet: Tabu Veneer, B:Sanfoot
Florist: Maggie Mao

Restaurant Lunar by Sò Studio

Orange-painting-dinning-wall, Sò Studio

Stone-structure, Sò Studio

Floral-decoration, Sò Studio

The-match-of-different-materials. Sò Studio

Square Enix Workspace by Oktra

One of the world’s leading providers of digital entertainment and creators of games including Final Fantasy and Tomb Raider, Square Enix are a fast-growing company who needed a new studio to support their growth and ways of working.

Express Building Manchester, Contemporary Refurbishment by Ben Adams Architects

Its futuristic design, with rounded corners and a simple black glass curtain wall, reflected the modern mechanical industry of the newspaper presses it housed.

Silk Road Office, A Space where Colour Palette Coordinates with Form

The project is a corporate office situated on the 33rd floor of Maike Center, Xi’an High-tech Industries Zone, China. Through adopting a brand-new design approach, the chief designer Dang Ming turned the workplace into an artwork ...

Muraste Cottage in Estonia by KUU Architects

The concept of the Muraste cottage is based on the archetypal koda, which has been modernized in form and function. The cottage in Muraste consists three koda units – one for sauna, one for livingroom / kitchen and one for bedroom / bathroom.

510 Cabin – 1000 Square Foot Lake House by Hunter Leggitt Studio

Hunter Leggitt Studio has designed and built this beautiful cabin near Isabella lake from California. The entire project required 12 months of work and it has relied on the contribution of 7 students from architecture.

Related Articles