RS Apartment in Rio de Janeiro / Studio Arthur Casas

RS Apartment in Rio de Janeiro / Studio Arthur Casas

Project: RS Apartment
Interior Designer: Studio Arthur Casas
Location: Rio de Janeiro, Brazil
Area: 520 m2
Year 2019
Photographer: Filippo Bamberghi

The RS apartment, surrounded by a 360º view of the Ipanema beach, is a project that matches customer demand: a place where the owner family could go to spend some seasons and receive their friends in Rio de Janeiro. 520m² floor plan was fully adapted so that most of the rooms – five suites, the integrated living, dining and home area and the service area – could all be located around the perimeter of the apartment. As the entrance is placed in the central portion of the plant, the rooms are distributed in a way to fill the outline, thus being placed on the facade – which offers a privileged sight.

RS Apartment in Rio de Janeiro / Studio Arthur Casas

A minimalist aesthetic prevails at the spaces – as well as a cozy, friendly and full of life atmosphere. This situation is provided by a furniture arrangement that mixes national and international choices – some of them designed by arthur casas, such as amorfa table, belly lampshade, and willys sideboard. In addition, a soft palette, travertine navona stone flooring and metal masonry predominate in the living room – although the ceramics, the delfino armchair and the carlito carvalhosa’s painting offers a touch of blue within the neutral colors. meanwhile in the rooms, a light oak option brings warmth.

RS Apartment in Rio de Janeiro / Studio Arthur Casas

Even though they don’t actually live in the place, there is a successful attempt to manage both individuality of intimate areas and greatness of the living room (the ideal area to gather their guests). The solution found is a long and discrete sliding door, which provides intimacy when closed and width when opened. the same solution is applied at the couple’s room: the suite can be expanded if there is an intention to unify the rooms.

RS Apartment in Rio de Janeiro / Studio Arthur Casas

The harmony between the concepts of all areas merge in the enhancement of the view, the natural landscape of Rio de Janeiro – essential condition always highlighted by this project.

RS Apartment in Rio de Janeiro / Studio Arthur Casas

dining room / Studio Arthur Casas

RS Apartment in Rio de Janeiro / Studio Arthur Casas

bedroom / Studio Arthur Casas

bedroom / Studio Arthur Casas

bathroom / Studio Arthur Casas

home office / Studio Arthur Casas

RS Apartment in Rio de Janeiro / Studio Arthur Casas

RS Apartment in Rio de Janeiro / Studio Arthur Casas

RS Apartment in Rio de Janeiro Studio Arthur Casas

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

#OMG Japanese Restaurant in Hong Kong / One Plus Partnership

Designed by One Plus Partnership, #OMG is a Japanese restaurant in Hong Kong. The restaurant name #OMG is a hashtag label commonly used in...

Slim Studio, London / MATA Architects

The Slim Studio is a unique response to a common urban condition; the densification of city centres. Now more than ever, space is at a premium. We have tried to make the best use possible through the concept of the continuous ‘living wall’ housing all essential components for living.

In House: Private Residence in Taiwan Upgraded by Ganna Design

In House is a private residence completed in 2016 by Ganna Design, a design studio based in Taiwan. The Homeowners of the project is a...

Impressive Not So Big house with spectacular panoramic views: Oscawana Lake House

I think this house can easily enter in the category "most impressive Not So Big houses". Located in Putnam Valley, NY, the house was designed by...

Madison House – modern, minimal and sustainable home

Designed by KEM Studio, this small modern house is situated in Kansas City, Missouri, United States. Madison House is built with low budget and...

Collaborative Transformation of a House on a Historic Mid-Century Modern Estate

This house lies on a mid-century modern estate in Holland Park by celebrated architects Maxwell Fry and Jane Drew. Built in 1966, the estate features red brick terraces with integrated garages and generous communal gardens.