Residential ArchitectureApartmentsRYB Apartment by Men Bureau

RYB Apartment by Men Bureau

RYB Apartment by Men Bureau

Project name: RYB apartment
Interior Design: Men Bureau
Location: Kyiv, Ukraina
Sector: Residential
Area: 100 m2
Year: 2021

The apartments are located in the Rybalsky residential complex in the Podol district of Kyiv. Since the RYB apartment is located above the commercial area, we had the opportunity to use the space more variably. We divided the entire space into two blocks – a private part (which includes a children’s room and a master-bedroom with a bathroom) and a public (which includes a spacious kitchen-living room, a bathroom and a workplace).

RYB Apartment by Men Bureau

This place designed to accommodate the needs and emotions of the user, becoming the environment for various scenarios of everyday life. All the main rooms are compositionally connected with each other due to materials and textures.

dining room, kitchen, Men Bureau

Our team was commissioned to design a place that could offer a peaceful haven for the owner and his family to retreat in from their cosmopolitan lifestyle. The main goal was to create a clean, minimal but informal atmosphere, based around natural materials.
We involved famous foreing brands in the development of the interior, such as Belid, DCW, & tradition, Verpan, Zanotta, RBW and Menu, as well as Ukrainian ones, like Zegen and Interia.

RYB Apartment by Men Bureau

To achieve flexibility and avoid unnecessary division of this already compact apartment, the partitions have been almost completely removed, creating an open plan layout with one central module defining the main living space. This module consists of a functional kitchen set, a dining area, a compact workplace and a spacious living room; a feature that allows for the space to have several functions without any unnecessary clutter.

RYB Apartment by Men Bureau

All rooms except the children’s room are directed to courtyards with an abundance of greenery. A picturesque view of the Dnieper opens from the children’s room. Soon after entering the university, this room will be designated as a meditation place for parents. In this room, we positioned the workplace in such a way that natural light contributes to comfortable work.

RYB Apartment by Men Bureau

To visually connect the premises into one whole, we used a single palette of materials – birch plywood, microcement, Japanese KitKat tiles and Caribbean Calcite marble. A laconic background for furniture and light elements is created with their help. We balanced the cool tones of micro-cement in all rooms with the warm textures of plaster and wood.

bedroom, Men Bureau

A combination of famous pieces of furniture such as Fritz Hansen dining chairs, Co armchairs by Norm Architects and Apollo 180 floor lamp by Pholc are easy to match with custom-designed by our bureau furniture. The architectural character of the interior is further emphasized and enhanced by the penetrating sunlight. A consistent composition based on a palette of natural materials creates a modest living environment, lavishly enlivened by changing natural light.

RYB Apartment by Men Bureau

One of the main changes implemented within the project was the unification of 3 bathrooms into 2 more spacious ones and getting rid of unnecessary partitions. This reorganization of the space has increased the amount of natural light entering the main living space. We used glass partitions to keep out the natural light that fills the bedroom.

shower, Men Bureau

The bathroom, sober and monochromatic, is enhanced by the japan KitKat mosaic tiles. The use of shades of gray contributes to the soothing atmosphere of the place. The new layout is adapted to the modern lifestyle.

RYB Apartment by Men Bureau

bathroom, Men Bureau

bedroom, Men Bureau

home office, Men Bureau

Sonoran Desert House / Rob Paulus Architects

Project: Sonoran Desert House Architects: Rob Paulus Architects Location: Tucson, Arizona Area: 1,837 sq. feet Year 2015 Photographer: Liam Frederick This modern house in the Catalina Mountain foothills responds to...

Oasia Hotel Downtown Singapore / WOHA

Oasia Hotel Downtown, designed by WOHA, sets out to create an alternative imagery for commercial high-rise developments. It combines innovative ways to intensify land...

Cholla Vista House / Kendle Design Collaborative

A canopy of angled ceiling planes radiate out towards the expansive city and mountain views while defining the various volumes of the Cholla Vista house.

A Former Storage Attic Transformed into a Modern Apartment in Amsterdam

After a characteristically steep climb to the former storage attic of this building you enter in the heart of the loft. The skylight creates extra daylight in the darkest part of the house and is the foundation for a future home extension on the roof.

Related Articles