Residential ArchitectureHousesSale Street Residence by Bernbaum Magadini Architects

Sale Street Residence by Bernbaum Magadini Architects

Sale Street Townhome -2013

Bernbaum Magadini Architects have designed Sale Street Residence in Dallas, Texas, USA.

Description by Bernbaum Magadini: A complex site and program presented several challenges for this urban infill residence. The lot is 50’ x 250’ with a 10’ fall from front to back. It is bordered by small homes to the North and on the south by a projected 4 story condo project. The program required a below-grade four-car garage and a separate 1 bedroom apartment on the ground level.

Sale Street Townhome -2013

The 10,000 SF main residence was designed to face an interior courtyard containing a pool, kitchen and deck. In order to create an outdoor living space on such a narrow lot the living, dining, office and kitchen were located on the second level above the apartment which then connected by a glass bridge to the bedrooms and remaining rooms.

Sale Street Residence by Bernbaum Magadini Architects (3)

The rear structure is 3 stories to take advantage of the grade change. Exterior materials are zinc panels, board formed concrete, storefront windows and stucco.

Sale Street Residence by Bernbaum Magadini Architects (5)

Sale Street Residence by Bernbaum Magadini Architects (6)

Sale Street Residence by Bernbaum Magadini Architects (7)

Sale Street Residence by Bernbaum Magadini Architects (4)

Sale Street Residence by Bernbaum Magadini Architects (8)

Sale Street Residence by Bernbaum Magadini Architects (9)

Sale Street Residence by Bernbaum Magadini Architects (11)

Sale Street Residence by Bernbaum Magadini Architects (12)

Sale Street Residence by Bernbaum Magadini Architects (10)

Sale Street Residence by Bernbaum Magadini Architects (13)

Sale Street Residence by Bernbaum Magadini Architects (14)

Thank you for reading this article!

Subscribe to our newsletter

North Toronto House Completely Renovated by Asquith Architects

This project began as a simple addition to the rear of a two storey detached house in Bedford Park. Through the design and construction process the renovation expanded to include a full renovation weaving a new and modern aesthetic into the existing house.

GitHub Office Space in San Francisco by Studio Hatch

At the core of GitHub technology is social collaboration, which was made physically evident in their 55,000 square foot headquarters. The three story office space includes a variety of work environments to accommodate different work styles and flexibility

Classic Modernity – Office Suite by AP+I Design

The owner of the building had a 3,000 SF office suite on the first floor of his 4-story professional services building that he was having trouble leasing during the pandemic.

Whiffling House by Wexhaus Studio

Whiffling House is an Edwardian cottage located in Bunurong Country, Kingsville, Victoria and owned by Chris and Spencer. It underwent a thorough renovation of the original dwelling as well as a two-storey extension to the rear.

Lawless Retreat in Michigan by Searl Lamaster Howe Architects

The clients had searched five years across four states to find a site for their weekend home that spoke to them. The Lawless retreat was to be everything that their Chicago residence – a lofted space nestled within the attic trusses of a converted church – was not.

Recommended Stories