facebook

SIRI House by IDIN Architects / Thailand

SIRI House by IDIN Architects

SIRI House by IDIN Architects is a renovation project of commercial building. It is both a house and an office of jewelry business which belongs to the family’s third sister.

The house is not only for the big family with 4 brothers-sisters, but also for the future extension of family members, so large utility space is necessary. The site is two identical commercial buildings with narrowing inside. The design is to utilize the space in which every unit for each family member would be a compact private house comprising of rest area, pantry, bedrooms as well as living room with open well.

SIRI House by IDIN Architects 1

Each unit is double-leveled with separated access. The elevator is at the back which is separately accessible to each unit. The top level is the main living room and dining room for the family. Central core as well as the back of the house are opened to allow daylight approaching to all levels. Also, a big tree in the house provides feeling of nature. The family members can see movement of each other all day through the central core. The exterior was designed reflectively to the area of units inside, as well as the connection of units to each other and to the top level.

Architects: IDIN Architects
Project: SIRI House
Project team: Jeravej Hongsakul, Wichan Kongnok, Thawin Harnboonseth
Location: Suriyaewong, Bang Rak, Bangkok, Thailand
Area: 800 sqm
Photography: Spaceshift

SIRI House by IDIN Architects 2

SIRI House by IDIN Architects 3

SIRI House by IDIN Architects 13

SIRI House by IDIN Architects 4

SIRI House by IDIN Architects 5

SIRI House by IDIN Architects 14

SIRI House by IDIN Architects 5

SIRI House by IDIN Architects 6

SIRI House by IDIN Architects 8

SIRI House by IDIN Architects 9

SIRI House by IDIN Architects 11

SIRI House by IDIN Architects 12

SIRI House by IDIN Architects 15

SIRI House by IDIN Architects 16

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Contemporary Eco-Design by Cult of Design: Apartment in Kyiv

Located in Kiev, this apartment has a contemporary eco-design conceived by the Ukrainian studio Cult of Design. Description by Cult of Design: The room is gorgeous, but...

This Apartment Uses a Mechanized Moving Wall to Form Different Areas

Michael K Chen Architecture (MKCA) have designed a 390-square-foot studio in Manhattan, that features a mechanized moving wall to form different areas when needed...

Warner Music Group New Headquarters / Gensler

The Warner Music Group new offices include a boardroom and executive area, coffee bar pantries, copy and mail rooms, conference spaces and wellness rooms. Overlooking an open terrace, the commons serve as a comfortable setting where employees can work, dine, socialize and entertain.

La Casa: Inspired and Elegant Wooden Surfaces

" La Casa " of Paul & Sigi faces the important greenery of Parc Lafontaine in Montreal, hence the use of wood in the...

Spanish Home in Land Park, Sacramento / Popp Littrell Architecture + Interiors

Architect - Dustin Littrell, AIA Design - Curtis Popp General Contractor - Jonathan Mills Photographer - Kat Alves 19th Street house is a beautiful Spanish home recently completed...

The Starling’s Nest Residence, Seattle, Washington…a Mid-Century House Renovation

This mid-century home held promise, despite having endured a series of clumsy additions, including a 1980s sunroom addition and years of disrepair and neglect. The home takes its name from a family of starlings that nested in the home’s wall cavities