Skye Island House Inspired by Scottish Farm Barns

- Advertisement -

Skye Island house inspired by Scottish farm barns - HomeWorldDesign (9)

Designed by Dualchas Architects, this house was built for a family of 5 people in Colbost, on the Island of Skye, Scotland. The house is divided into two main volumes, one for common rooms, respectively social use and another for private rooms. Along with these two volumes, there were built two smaller structures: a garage and a shed. The public space includes in the open plan a kitchen, a dining room and the lounge area while the private area is allocated to the bedrooms and bathrooms.

Realized in a similar way, both bodies for living as well as the commercial annexes are covered with black painted timber. The orientation of the house is towards the Dunvegan bay and Waternish peninsula, in order to benefit of a generous view. The buildings are grouped around a close courtyard to protect each other from the wind. Skye Island house won a 2014 Saltire Award. Photography by Andrew Lee

Skye Island house inspired by Scottish farm barns - HomeWorldDesign (1)

Skye Island house inspired by Scottish farm barns - HomeWorldDesign (2)

Skye Island house inspired by Scottish farm barns - HomeWorldDesign (4)

Skye Island house inspired by Scottish farm barns - HomeWorldDesign (3)

Skye Island house inspired by Scottish farm barns - HomeWorldDesign (6)

Skye Island house inspired by Scottish farm barns - HomeWorldDesign (10)

Skye Island house inspired by Scottish farm barns (1)

Skye Isle house inspired by Scottish farm barns - HomeWorldDesign (5)

Skye Isle house inspired by Scottish farm barns - HomeWorldDesign (11)

Skye Isle house inspired by Scottish farm barns - HomeWorldDesign (7)

Skye Island house inspired by Scottish farm barns (3)

Skye Isle house inspired by Scottish farm barns - HomeWorldDesign (8)

Skye Isle house inspired by Scottish farm barns - HomeWorldDesign (12)

- Advertisement -

Gemma Observatory Located on a Remote Mountain Summit in New Hampshire

Gemma Observatory is a private astronomical observatory located on a remote mountain summit in central New Hampshire. The site is characterized by granite outcroppings and is situated at the center of a three-mile radius “dark” landscape with very little light pollution to obstruct astronomical viewing.

Victorian Mid Terrace House Transformed by Granit Architects into a Bright Family Home

Our clients purchased this Victorian mid terrace property with the intention of turning it into their first family home. Some poor historic remodelling had had a detrimental affect on the property and Granit were appointed to undertake the transformation.

This Barcelona House Consists of Three Volumes Strongly Connected to a Garden

This Barcelona house was designed by Harquitectes for a couple who loves art and nature. Not so many jobs begin like this one, with an owners’...

Cosmovitral: Man and his relationship with the universe

Built in 1910 in Toluca, Mexico, this building has originally housed the city's first market, under the name of „September 16" market. The building...

Walnut Cove Residence / Samsel Architects

Throughout the residence, there is a strong theme of horizontal lines integrated with a natural, woodsy palette and a gallery-like aesthetic on the inside. The Walnut Cove Residence combines the clean lines and simplicity of modern design with the warmth and functionality of a cozy home.

A room for a girl who loves art

As a parent, what room would you choose for a girl who loves art? Around the age of 10 years old, children start to...

Ocean Pond Residence in Long Island, New York

The Ocean Pond Residence is neither the retro modern, upside down house nor a McMansion. In fact its footprint is less than 3,500 square feet on a 42-acre site. It is organized in section like a Fibonacci spiral utilizing five continuous levels of activity culminating in a roof top point look out across the sea, farmlands and pond.

Full Refurbishment of a Ground-Floor Flat in a Victorian Terraced House

Direct commission for a new extension and full refurbishment of a ground-floor flat in a Victorian terraced house in Finsbury Park. The new building replaces an existing side-return extension and adds an additional 20m² to form an open-plan kitchen and living space ...

Victorian house with contemporary interior design

For the expansion and rearrangement of Lilley Residence, an old Victorian house, the owner turned to the architects and designers from Techne Studio in...

How Architects and Designers are Helping the Fight Against Covid-19

All of us have drastically affected by the kick of the coronavirus, including architects and designers. From curating beautiful villas to extravagant apartments, COVID 19 has caused collateral damage to the architectural and design industry's hidden players.

Brighton Bunker – Outdoor Living Space by Dan Gayfer Design

Brighton Bunker is an extension project of an outdoor living space completed by Australian studio Dan Gayfer Design. Description by Dan Gayfer: The rear area of...