Residential ArchitectureHousesHill Terrace House, Singapore by Atelier M+A

Hill Terrace House, Singapore by Atelier M+A

Hill Terrace House, Singapore by Atelier M+A

Project: Hill Terrace House
Architects: Atelier M+A
Architect: Masaki Harimoto, Ng Ai Hwa
Location: Singapore
Area: 360 m2
Year 2021
Photo Credits: Masaki Harimoto

Hill Terrace House is a terrace house for a family of 3 generations located in the east coast area of Singapore.

Hill Terrace House, Singapore by Atelier M+A

Situated on the high point of the hilly neighbourhood, the sloping terrain of the site allows for a unique ‘basement’ level that enjoys an open rear garden with views. This is where the dining and kitchen is located to enjoy both the indoor and outdoor dining experience. A double-volume void above the dining brings in light, air and promotes cross-interaction with the living on the first storey.

Hill Terrace House, Singapore by Atelier M+A

An internal light well induces cross ventilation throughout the whole house. A skylight above it brings light into the inter-terrace house.

Hill Terrace House, Singapore by Atelier M+A

All the facade openings and outdoor communal space are sheltered with canopies and fins to protect from the weather, while bedrooms are recessed with balconies and sliding timber louvre doors for added privacy.

Hill Terrace House, Singapore by Atelier M+A

Hill Terrace House, Singapore by Atelier M+A

Hill Terrace House, Singapore by Atelier M+A

Hill Terrace House, Singapore by Atelier M+A

Hill Terrace House, Singapore by Atelier M+A

Hill Terrace House, Singapore by Atelier M+A

dining area, Singapore by Atelier M+A

Hill Terrace House, Singapore by Atelier M+A

Subscribe to our newsletter

São Paulo Vacation Home by Studio Arthur Casas

This São Paulo vacation home was built for a family with two adult children. The project is divided into two main volumes, displaced from one another. The ground floor contains the entire social area, while the upper volume accommodates the more sheltered suites.

A Victorian Surf “Shack” in California

Within the home, Lynn created a surf-inspired retreat without going overboard on the nautical theme. She emphasized its architectural elements with a clean, modern approach by painting them all white.

Kutchi Deli Parwana by Studio Gram – Deep Blue Lazuli and Afghan Flavors

Kutchi Deli Parwana project, an Afghan restaurant is the achievement of the designers from Studio Gram from Adelaide, Australia. The owners have migrated from...

Top Floor Apartment in London Rebuilt by Vine Architecture Studio

This project consists of the renovation, reconfiguration and part re-construction of a top floor apartment in Mile End, London.

Modern Seaside Home – Redefining the Openness to the Outside

In this modern seaside home, the living space reveals itself through a varied range of sequences and views changing with seasons and the passing of time. The owners wished to renovate the house in order to make it more adapted to their lifestyle

Recommended Stories