Residential ArchitectureApartmentsSloane Residences, Balmoral Road, Singapore / ONG&ONG

Sloane Residences, Balmoral Road, Singapore / ONG&ONG

Sloane Residences, Balmoral Road, Indonesia / ONG&ONG

Project: Sloane Residences
Architects: ONG&ONG Group
Team Members: Ashvinkumar Kantilal, Andrew Lee & Lai Tien Yong (Architecture) Lena Quek (Landscape)
Location: Balmoral Road, Singapore
Scope of Work: Architecture and Landscape by ONG&ONG
Completion 2021
Client TSky Balmoral Pte Ltd
Site Area: 3,600 sqm
Photography: ONG&ONG Group

Sloane Residences (rising on the site of the former Sloane Court Hotel) is an exclusive collection of 52 units in two, three and four-bedroom configurations located at the heart of Singapore. Its proximity to many amenities such as reputable schools is a boon to young families and urbanites.

Sloane Residences, Balmoral Road, Indonesia / ONG&ONG

Its distinctive hybrid design constitutes a vertical tower massing (Skyscraper) which interlocks with a horizontal podium (Groundscraper), providing these premium units a view overlooking the neighbouring development’s facilities. The Skyscraper portion is designed to house the premium three- and four- bedroom units while the Groundscraper houses a unique collection of two-bedroom Garden Suites.

Sloane Residences, Balmoral Road, Indonesia / ONG&ONG

Communal spaces are aplenty with a verdant lawn, playground and BBQ area on the ground floor. On the second and third floors, lounges, yoga decks and pebble seats cater to the relaxation of residents. An infinity pool crowns the fourth floor with hydro-massage, a kids’ pool with spouts, rain dance features and wet decks, while a function room, outdoor dining and pavilion spaces seek to encourage communal gatherings.

Sloane Residences, Balmoral Road, Indonesia / ONG&ONG

The garden-inspired development brings residents close to nature with 6m-high curtain walls at the lower floors that provide breath-taking, unobstructed views to the outdoors. Careful layout planning ensures that the living rooms and bedrooms enjoy a panoramic view of the cityscape. Shared gardens for selected units allow residents direct access to greenery.

Sloane Residences, Balmoral Road, Indonesia / ONG&ONG

Within, the well-appointed interiors come with premium finishes of engineered timber flooring for bedrooms and marble flooring for the living and dining areas. The balcony ceilings are fitted with composite timber enhancing its nature-themed design. Bedrooms come fitted with built-in wardrobes with magic track for master bedrooms while kitchens come with built-in cabinetry, appliances and fittings. Units come digital ready and pander to the tech-savvy urbanite’s demand for a fully-integrated smart home system.

Sloane Residences, Balmoral Road, Indonesia / ONG&ONG

Sloane Residences, Balmoral Road, Indonesia / ONG&ONG

Subscribe to our newsletter

16th Century Medieval House Transformed into a Guesthouse

The Štajnhaus has not been a project, the Štajnhaus has been a process. This house with a Renaissance core stands right at the foot of the chateau hill, in the former Jewish quarter of Mikulov

Elizabeth House by Dorrington Atcheson Architects

Located in Auckland, Elizabeth House is a contemporary family home designed by Dorrington Atcheson Architects. This new build in the heritage suburb of Freeman’s Bay...

Fashion Boutique June Store by StudioW

June Store is a fashion boutique project renovated from a typical townhouse in Vietnam. The shop owner who had lived and worked in the UK for a long time, so she wishes to have a contemporary store

Home in Little Italy / Audax Architecture

One unique feature that separates The Home in Little Italy from other Audax projects is the fact that it is the home of the firm’s principal, Gianpiero Pugliese.

Villarroel Apartment in Barcelona / Raul Sanchez Architects

In summary, from the client's predetermined conventional organization, the Villarroel apartment proposes adding layers of complexity to the interior experience of the house, adding ambiguity to the classic labels of each room, as well as to the way they relate to each other, so that all this will eventually translate into greater spatial richness.

Recommended Stories