The Rovers Return / Daniel Hopwood

The Rovers Return, Daniel Hopwood

Designer: Daniel Hopwood Studio
Project: The Rovers Return
Location: Chiswick, London, United Kingdom
Year 2016
Photographs: Andrew Beasley

Description by designer: After many years of living in the Near and Far East, our clients retired and returned to London. They wanted a base which is easy to manage, comfortable, feels stylish and new and is also a good backdrop for their art collection.

The Rovers Return, Daniel Hopwood 1

They took a space in an old factory which is relatively small but not cramped, as it has high ceilings and large windows. I stripped the flat back to a bare shell in order to create a new layout that would reflect their newly acquired lifestyle.

The Rovers Return, Daniel Hopwood 2

I convinced them not to go for a second bedroom, but instead lavish the space on themselves, with a bathroom each, generous storage space and a large living room with a connecting sitting room and kitchen diner. I managed to create a dressing room by pulling the bed forward and placing a low wall behind.

The Rovers Return, Daniel Hopwood 5

Wanting to keep the feel of the original factory, the ceilings were only lowered in the middle, to accommodate air conditioning, lighting and to make the rooms feel a little cosier by correcting the scale.

The Rovers Return, Daniel Hopwood 6

Finishes have been kept to a minimum in order to create a good backdrop for their art and to retain a balanced calmness. Using porcelain, man-made surfaces and materials ensures that the apartment is easy to maintain. The furniture? We went for the best with a mix of Minotti and B&B Italia and of course there’s that beautiful light over the dining table by Lyndsey Adelman.

The Rovers Return, Daniel Hopwood 3

The Rovers Return, Daniel Hopwood 4

The Rovers Return, Daniel Hopwood 7

The Rovers Return, Daniel Hopwood 8

The Rovers Return, Daniel Hopwood 9

The Rovers Return, Daniel Hopwood 10

The Rovers Return, Daniel Hopwood 11

The Rovers Return, Daniel Hopwood 11

The Rovers Return, Daniel Hopwood 13

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Apartment V in New Taipei City / Ganna Design

Completed in 2016, Apartment V is a private home located in Xindian, New Taipei City, Taiwan. The project was designed in 2016 by Ganna Design. From...

Winter Chalet on Stilts Rises Above a Snow-Laden Slope in Quebec

This winter chalet uses the stilt typology to create a protected ground floor area with an outdoor stove. It is an unusual space where residents can be amongst nature and the snowy exterior while still having some protection from the elements.

Five Yards House, Tasmania / Archier

Five Yards House is a new one-bedroom home designed by Archier, an architecture studio based in Melbourne and Hobart, Australia. Over the past seven years we have been catching up with a friend and discussing options, first to renovate and then to build a house to retire to.

FFWD Arquitectes Turned an Old Carpentry Workshop in Industrial Loft

Spanish architectural studio FFWD Arquitectes has transformed an old carpentry workshop in a small living space attached to a house. From the architect: When dealing...

Paros Island House by React Architects

The work is situated at the Aghios Ioannis Detis location on the island of Paros. It has an eastwards orientation, with a view towards the sea and the Naoussa bay. The area is under a special protection order, and adjacent to it the Environmental Park of Aghios Ioannis Detis has been created.

Modern Brick House in Vancouver That Encourages Play

The Brick house was a collaboration with a family with four young children. Through discussions with the couple, it became clear that they wanted a clean modern brick house while at the same time it was important that the house encouraged play.