facebook

Small Studio Apartment Designed by the Mexican Studio Palma on the Roof of a House

Small Studio Apartment

Architects: Palma Studio
Project: Small Studio Apartment
Location: Mexico City, Mexico
Area: 30.0 m2
Project Year 2017
Photography: Luis Young

From the architect: In Mexico City, the growing demand for housing in certain areas, as well as the increase in density, has motivated the population to find ways of making the most out of their rooftops.

Small Studio Apartment Designed by the Mexican Studio Palma on the Roof of a House

In this case, the client was looking to expand a small extra room to be used as a full studio with an independent access.

Small Studio Apartment Designed by the Mexican Studio Palma on the Roof of a House 1

One of the walls was partially demolished in order to add a second volume which would house the kitchenette, storage space, and a sofa-bed. The two volumes are connected by a metal roof which extends out to the edges of the house to create a covered patio.

Small Studio Apartment Designed by the Mexican Studio Palma on the Roof of a House 3

Thanks to a double wall and sliding pocket doors, the studio can be open up completely towards the terrace.

Small Studio Apartment Designed by the Mexican Studio Palma on the Roof of a House 4

The ‘incisions’ made to the existing structure are highlighted with a cement stucco finish and white paint, leaving the older brick exposed.

Small Studio Apartment Designed by the Mexican Studio Palma on the Roof of a House 5

Small Studio Apartment Designed by the Mexican Studio Palma on the Roof of a House 6

Small Studio Apartment Designed by the Mexican Studio Palma on the Roof of a House 7

Small Studio Apartment Designed by the Mexican Studio Palma on the Roof of a House 8

Small Studio Apartment Designed by the Mexican Studio Palma on the Roof of a House 9

Small Studio Apartment Designed by the Mexican Studio Palma on the Roof of a House 10

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Interior Renovation Work in a Historic Building: CBB House

The architect’s description: CBB House is an interior renovation work in a historic building in the town centre of Cagliari. The buyer, a young couple,...

Giant Birdsnest for Creating new ideas / OGE Creative Group

Unique, soft, comfortable and relaxing are the words that define the "nest" designed by OGE Creative Group/ Israel, ( the studio was founded in...

Reconstruction of the Artist’s Studio in a Residential Loft, Paris

Situated on a courtyard in the 20th arrondissement in Paris, this 50m² artist's workshop (13m longx3.5m wide x 5m high) was transformed into place...

Edgemont Family Home Completely Clad in Black Metal

The concept for this Edgemont Family Home was inspired by the surrounding coastal rainforest and the homeowners love for mid-century design. To enter the house you are brought down several steps, through the soft pink front door, into the main floor of the home.