Southern Sunshine Home: Good Traffic Flow Creates a Comfortable Space

Southern Sunshine Home

Architects: HAO Design
Project: Southern Sunshine Home
Location: Kaohsiung City, Taiwan
Area: 116.0 sqm
Photography: Hey!Cheese

Southern Sunshine Home is a single-family home designed by Taiwanese studio HAO Design.

Project description: Whenever HAO Design receives a new case, the first thing we do is to observe the surrounding environment of the house and list its unique strengths. Then we brainstorm ideas, integrate the space and plan the traffic flow. Take this freestanding house located in Kaohsiung. We assessed it and found four major advantages: a large yard, high roof, good natural light and a rectangular floor plan.

Southern Sunshine Home 2

We changed the original traffic flow by moving the entrance to the side of the house. Although you need to walk around the house to get in, the first thing you see is the big yard. It’s like walking from the city into a country cottage; your body and mind both relax immediately.

Southern Sunshine Home 2

The solid wooden platform at the entrance is reminiscent of old Japanese structures. Residents can sit on it to enjoy the garden view. We made a lot of adjustments to the interior, removing a wall to merge the old living and dining room into one open space. The original entrance is now a raised washitsu (Japanese-style room) where people can have a rest.

Southern Sunshine Home 3

During the renovation, HAO Design knocked out portions of the ceiling and discovered it was sloped. At its highest point, the indoor ceiling is four meters high and significantly widens the room. Therefore, we did not alter the ceiling height, and the room is now spacious and comfortable.

Southern Sunshine Home 4

The kitchen, connected to the living room, is nearly 8 ping (26.4 square meters). This is a kitchen island design with a 280 centimeter-long counter top, just like a dream kitchen. The house owner likes to cook, and now that he has enough cooking space, he can enjoy his hobby. Even though the ceiling is slightly lower in the kitchen, it is connected to the living room, which gives the impression of a bigger space.

Southern Sunshine Home 5

When we were first planning the renovation, we realized the original layout consisted of too many different sections, and the lack of windows made it hard for light to enter. So the problem of how to integrate the small individual spaces and introduce more light was also a huge challenge. HAO Design introduced a ceiling window in the master bathroom to let in more sunlight. We changed the front door into a large French window so it lets in more light and those in the house can enjoy a view of the garden, a serene place in the bustling city. We also added a window near the ground in the master bedroom so light can enter, but we made sure that the room does not get too bright. The right amount of natural light makes a house more energetic. Southern Sunshine Home 6

Southern Sunshine Home 7

Southern Sunshine Home 8

Southern Sunshine Home 9

Southern Sunshine Home 10

Southern Sunshine Home 11

Southern Sunshine Home 12

Southern Sunshine Home 13

Southern Sunshine Home 14

Southern Sunshine Home 15

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Multimedia Exhibition, Moments of History – The Time Corridor

Multimedia exhibition in the corridor between historical and new building of the National Museum in Prague. The corridor is a raw concrete shell connecting places, transferring information, and organizing people.

New Masquespacio Office in Valencia

Masquespacio recently has renovated its offices in Valencia, Spain. Masquespacio is an award winning creative consultancy created in 2010 by Ana Milena Hernández Palacios and...

Anita Apartment in Porto Alegre / Ambidestro Arquitetura

Anita Apartment is a Project designed in 2017 by Ambidestro Arquitetura and it covers an area of 70m2 located in Porto Alegre, South Brazil.

Four Stacked Boxes Defining Modern Family House in San Juan Island

Anchored to a rocky slope and looking out over expansive water views, this house is the expression of the clients' desire to connect to both the immediate landscape and the view beyond. Stacked boxes that end in large lift-slide doors direct each interior to specific views.

Scandinavian house with a splendid view of the sea

This lovely scandinavian house is situated on the southwest coast of Sweden and due to a higher position, it offers a generous panoramic sea...

510 Cabin: 1000 Square Foot Lake House by Hunter Leggitt Studio

Hunter Leggitt Studio has designed and built this beautiful cabin near Isabella lake from California. The entire project required 12 months of work and it has relied on the contribution of 7 students from architecture.