Standard Studio Designed a Spacious Extension for a House Built in the Thirties

- Advertisement -

Standard Studio Designed a Spacious Extension for a House Built in the Thirties

Project: Fabritiuslaan Spacious Extension
Architects: Standard Studio
Location: Hilversum, North Holland, Netherlands
Total area: 50 m2
Completion: 2018
General contractor: van Esseveld
Kitchen: Robert Tediek
Photography: Wouter van der Sar

A young family in Hilversum had the desire to expand their house built in the thirties to include a larger living kitchen at the house. By linking the garage, formally standing loose on the site, with the house through a new spacious extension created a playful expansion in which old and new blend harmoniously into one another. By making use of a folding door the relationship between inside and outside has faded. The garden functions now more as a room and has become part of the house.

Standard Studio Designed a Spacious Extension for a House Built in the Thirties 1

Standard Studio Designed a Spacious Extension for a House Built in the Thirties 2

Standard Studio Designed a Spacious Extension for a House Built in the Thirties 3

Standard Studio Designed a Spacious Extension for a House Built in the Thirties 4

Standard Studio Designed a Spacious Extension for a House Built in the Thirties 13

Standard Studio Designed a Spacious Extension for a House Built in the Thirties 5

Standard Studio Designed a Spacious Extension for a House Built in the Thirties 14

Standard Studio Designed a Spacious Extension for a House Built in the Thirties 6

Standard Studio Designed a Spacious Extension for a House Built in the Thirties 7

Standard Studio Designed a Spacious Extension for a House Built in the Thirties 8

Standard Studio Designed a Spacious Extension for a House Built in the Thirties 9

Standard Studio Designed a Spacious Extension for a House Built in the Thirties 10

Standard Studio Designed a Spacious Extension for a House Built in the Thirties 11

- Advertisement -

Riverview House / David Boyle Architect

Located in a leafy north shore suburb rapidly loosing its humble character due to the increasing proliferation of new, oversized real estate, Riverview House is an outstanding precedent in redeveloping and existing lot thanks to its strong connection to site and response to context.

Minimalist Coastal House Inspired by the Old Architecture of Spanish Houses

It reinterprets a villa of the last century that characterizes this coastal area on the beach of Castellon. The elements used in the neighboring architectures such as the latticework that constitute the fences, the porches are slightly shadow above the street level are updated in the proposal.

Playground equipments and innovative toys designed by Masahiro Minami

Being designed by Masahiro Minami and specially created for children, these innovative toys and playground equipments are made from special reinforced corrugated fibreboard called...

2001 Odyssey: Porch House with Modular Design

2001 Odyssey is a project of modular homes conceived by Lake Flato Architects, located in Wimberley, Texas. The architects focused on porches and other...

New Paintings by Spanish street artist Pejac: Tokyo, Seoul and Hong Kong

Spanish street artist Pejac recently created a series of murals in Hong Kong, Tokyo and Seoul. His works incorporate cultural references, economic or social,...

Victorian Brick Terraced House Renovated by Granit Architects

We got planning for a full width and side return extension, with full height steel doors adding an industrial style to this typical Victorian brick terraced house. The ground floor has been completely reconfigured, to create once large open plan kitchen, dining and living space.

Lytton Park Residence / Atelier Kastelic Buffey

With Lytton Park Residence project, we explore the hip roof typology within the context of a quasi-suburban environment. The apex of the upper volume is off-set toward the west, positioning it adjacent to the larger of its neighbouring houses.

Weekend Cabin Nestled in the White Mountains, New Hampshire

The weekend cabin is perched on a granite outcropping in the White Mountains. It was sited to project precariously over a steep drop-off, allowing dramatic views across the valley at several prominent peaks.

Wide Open House Encompassed by Lush Vegetation in Mexico

The Wide Open House is formed by public and private areas divided into three main floors and half one for various services. On the ground floor a generous living and dining room is located next to the kitchen that integrates a living area.

Casa Leutscher / OX Arquitectura

Casa Leutscher is a single-family house recently renovated by Spanish studio OX Arquitectura. From the architect: Our client wanted a warm, cozy home, where wood...

Scaffolding Structure – The Stairs to Kriterion in Rotterdam

MVRDV have designed a temporary scaffolding structure, The Stairs to Kriterion in Rotterdam. The arrival of The Stairs, a month long temporary installation celebrating...