Residential ArchitectureApartmentsStoke Newington Flat in London / House of Sylphina

Stoke Newington Flat in London / House of Sylphina

Stoke Newington Flat in London

Designer: House of Sylphina
Project: Stoke Newington Flat
Location: Stoke Newington, London, United Kingdom
Area: 70 m2
Photography: Anna Stathaki

Situated on the first floor of a Victorian conversion, this two bedroom flat is located in fashionable Stoke Newington, London. The aim of this project was to inject character and style into the property while keeping to a modest budget. As a Victorian house that was extended and then converted into flats, the internal planning also required optimising. Although the property had good sized bedrooms and a generous reception room, the kitchen was extremely small and the bathroom disproportionately large. There was also a lack of storage space.

Stoke Newington Flat in London 1

The Stoke Newington flat required some basic replanning, and by moving a few key walls it allowed the space to open up and become much more usable. Highlights of colours and patterns were introduced to create features and focal points within the rooms.

Stoke Newington Flat in London 2
The bathroom was reduced in size to create a new utility room and the boiler was moved out of the kitchen. A full height refrigerator was installed along with additional cabinetry. The doorway to one of the bedrooms was moved allowing more space in the corridor to add a new cupboard.

Stoke Newington Flat in London 3

Stoke Newington Flat in London 4

Stoke Newington Flat in London 5

Stoke Newington Flat in London 6

Stoke Newington Flat in London 7

Stoke Newington Flat in London 8

Stoke Newington Flat in London 9

Stoke Newington Flat in London 10

Subscribe to our newsletter

Small Studio Apartment in Moscow for a Young Couple

A project for a young couple. The apartment itself is a small studio, and the ceiling height is 3,500 meters.

Casa Carmela Restaurant in Valencia by Nihil Estudio

Casa Carmela restaurant now opens to the outside allowing the entrance of natural light to practically the inside “patio” (terrace) and also facilitating the diner to enjoy the views of the promenade, opening at the same time to the gaze of the passer-by.

Kite Apartment, Curitiba, Brazil / Giuliano Marchiorato Arquitetos

The kite apartment arose from the desire of a young couple to have a young and contemporary apartment, lovers of architecture and design, the briefing was clear, wood, lightness and color.

Fall House, Anchored in the Imposing Beauty of the Californian Coast

This holiday house is situated on the spectacular coast Big Sur, anchored in the imposing beauty of the Californian landscape. The place, located at...

Delicate bath supplies made from aromatic walnut – Nina Mair

Shell is a collection of bath supplies made by Nina Mair, Austria, and consists of a bathtub and a sink, both made of walnut,...

Recommended Stories