Pony Running Daycare Showroom by VMDPE Design

Pony Running Daycare Showroom by VMDPE Design

Project name: Pony Running Daycare Showroom
Project location: Junhui Xintiandi, Nanshan District, Shenzhen, China
Design company: VMDPE Design
Lead designer: Vinci Chan
Design team: Sean Ve, Dio Chang
Design development: Dio Chang, Nancy Lu
Project location: Junhui Xintiandi, Nanshan District, Shenzhen, China
Construction time: September 2019 – December 2019
Site area: 626m²
Photography: Zhang Chao
Article: Zhang Sen

Your Child’s Second Home
“We always imagine ourselves as kid who wants to have fun and explore. I would like to have a space with safe and gentle feeling, a corner for myself, to hide, read and imagine. We’ve been trying to make this happen, and then we got the answer we wanted from the smile of the kids.” — Principal Designer Vinci Chan & Team —

Pony Running Daycare Showroom by VMDPE Design

Transparent glass separates a shiny and bright yellow world of joy from the sober grayness of the city outside. Despite being surrounded by a forest of reinforced concrete, its warm atmosphere flows through time and space, favoring the spiritual growth of children. Pony Running Daycare Showroom, as the name of the brand implies, goes beyond the boundaries of traditional thinking, granting children invisible wings of freedom to move at will, explore and grow in an inspiring mini universe full of possibilities.

Pony Running Daycare Showroom by VMDPE Design

An Oriental Approach to the “Earth Building”
As an early childhood education institution, Pony Running Daycare Showroom is widely cherished for its rich teaching system. A small class structure stands at the core of its educational concept, focusing on the personality needs and potential of every child. To perform the brand upgrade, VMPDE Design was inspired by the emerging approach of an “Earth Building” found in the Western Architectural “School of Natural Life”. Based on the natural disposition of children, the use of adult “decoration” techniques was completely abandoned, highlighting the beauty and fun of the building itself, letting children be children in a free environment.

Pony Running Daycare Showroom by VMDPE Design

In terms of material selection, a large number of environmentally friendly materials were integrated into the design language, demonstrating the sustainability philosophy of the designers and educators, and creating an “oasis” for children among the concrete jungle. In terms of color selection, colorful schemes were rejected in favor of a unique main tone that enhances the appeal of the environment, letting people feel the moment, in a comfortable, happy, classic and pure manner, rather than focusing on materialistic attributes. Such positive psychological and emotional suggestions are transmitted to the outside world through the floor-to-ceiling glass façade, arousing strong resonance among the local people.

Pony Running Daycare Showroom by VMDPE Design

Regarding the relationship between decoration and practicality, VMDPE Design firmly believes that function is the core of the modern educational space. Thus, the designer parts away with redundant ornaments, shapes are reduced to their minimum expression, there are no meaningless decorations and only essentials for a healthy life are nourished, focusing architectural content on didactic functions and activities for children. On this basis, both spatial integration and color matching use the “simplest” techniques to highlight a natural and essential temperament, eventually devoting all the space to the children.

plan

Unrestricted Social Life
“Use the space itself to create purpose and beauty, revitalize spatial use and put it at the service of the user.” VMDPE firmly believes that children in the age group of 0 to 3 years old need socializing opportunities without restrictions, as they are eager to contact and communicate with children of the same age. Therefore, the spatial design of the project goes against that of most nurseries in China, reserving one third of the site as a dynamic integration of the social area, the reading area, the science area and the role-playing area. Together, they form the stage where children first try to establish community relations. In such a huge space, children are the main characters, while functions destined to adults or logistics remain cleverly hidden beyond children’s reach.

Pony Running Daycare Showroom by VMDPE Design

The entire social area adopts an open design that arranges several corners called “nests”, where children are free to choose their favorite location at any given time. The scale of the space has been carefully balanced, designing all corners in a way that allows teachers to observe, while transmitting children a comfortable feeling of privacy. Furthermore, everything from materials to the design style has been carefully thought to provide a high degree of safety in the area. This allows children to move freely, while teachers participate and guide activities on the side, stimulating children to learn to think during play and develop their own personalities. This is the place where children chase and play, they can play leisurely in a corner, they can be accompanied by teachers, or they can explore freely, in other words; empower children to choose for themselves, stimulating their personalities to grow in a natural way.

Pony Running Daycare Showroom by VMDPE Design

Reshaping Learning and Teaching
To design classrooms with small class structures proves to be a clear and concise approach based on the education concept of the brand. As such, the designer parts away with any cumbersome furnishings and complex color matching techniques, creating a positive learning environment for children to study, a place less susceptible to outside interference. Even more, children psychology is considered to design every corner on the right scale, allowing children to feel safe and relaxed, encouraging them to take part in group activities at ease.

Pony Running Daycare Showroom by VMDPE Design

Delving into the didactic features of Pony Running, VMDPE Design was inspired by the brand’s “Didactic Warehouse” to design a system that combines abundant teaching aids and courseware with environmental design into a unique “teaching tool input system” for every classroom. Thus, the warehouse strengthens the brand’s core concept by providing fresh and abundant content on a daily basis, making it easier for teachers to prepare and present effective educational materials that greatly stimulate the children’s potential.

Classrooms by VMDPE Design

When pondering about the status of early childhood education institutions in urban development, people realize that the rapid expansion of the industry demands growth spaces that truly belong to the children. In this regard, Pony does not advocate the “design” of the space, but the beautiful picture of the children and the space in natural harmony. Just like standing outside a shop window, the interior showcases a breathtaking world of pure innocence.

plan 2

Pony Running Daycare Showroom by VMDPE Design

Teaching-area-stairs by VMDPE Design

Physical-Education-Room by VMDPE Design

toilet by VMDPE Design

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Hollywood Hills Residence / Mutuus Studio

Hollywood Hills Residence by Mutuus Studio

The Hollywood Hills House indulges with a double stair, separating the space sequence into private and public quarters. The public continues down to the media, the private on the other hand, introduced the private quarters.

Matakana Barn by Strachan Group Architects

The clients required a functional, single level home, engaged with the surrounding landscape. Approach to design was informed by the local vernacular architecture of rural sheds and barns ...

Traditional Tuscan Villa Transformed into a Modern Country House

In Plein Air House is a traditional Tuscan villa transformed by Ken Linsteadt Architects into a modern country house. In Plein Air House is...
House CG by Pedro Henrique Arquitecto

House CG by Pedro Henrique Arquitecto

The contrast between the raw concrete facades and the interior of the House CG creates an intimate tactile sensation, experienced through the patios, the skylights and the stairs.
Cecil Street House, Melbourne

Cecil Street House in South Melbourne / Chan Architecture

The Cecil Street House project was a renovation and extension to a single fronted, double storey Victorian terrace house in South Melbourne. The existing house was long and narrow, and consisted of a series of dark, dilapidated rooms planned in a linear configuration.

More Articles Like This