HomeInterior DesignApartments Interior DesignCasa Cavanilles / Destudio Arquitectura

Casa Cavanilles / Destudio Arquitectura

Casa Cavanilles gives us privileged views of Valencia

Casa Cavanilles / Destudio Arquitectura
Casa Cavanilles

Project name: Casa Cavanilles
Architecture, design and construction: Destudio Arquitectura
Location: Valencia, Spain
Photo Credits: Jonathan Ristagno

Designed with light as the protagonist and wrapped in a halo of harmony that covers every corner, Casa Cavanilles and its more than 200 m2 of surface have allowed to create a space that invites to share and live in family.

Each element has been designed taking into account that the house opens to the outside and gives us privileged views of Valencia, a 360º tour that begins at the foot of the Viveros Gardens and ends with the sea on the horizon.

kitchen

kitchen

The living / dining room is the true protagonist of this integral reform project, being the paneling with wood paneling the differentiating element and on which orbit the rest of the rooms of the day area.

Another of the elements to highlight this interior design project, is the study space integrated into a large window within the dining room of the house. This study has been designed as a collaborative environment where family members can coexist and share their different tasks.

living area

Casa Cavanilles / Destudio Arquitectura

In order to open up to the outside and integrate even more with the environment, Casa Cavanilles has a covered dining room. Its informal appearance allows the room to breathe and envelops it with a warm luminosity.

The kitchen is another of the key rooms of this project, its more than 20 m2 make it one of the most important spaces. Integrated into the living/dining room, but separated by a sliding glass door. This sliding door allows a clearer view of the entire space, providing continuity and letting the light be a living element that unifies the different areas.
Once again, materials such as wood welcome and bring the necessary warmth to the home. Providing the right balance between modern and classic, Casa Cavanilles embraces us through light.

living room

Casa Cavanilles / Destudio Arquitectura

balcony

balcony

bedroom

bathroom

Casa Cavanilles / Destudio Arquitectura

Subscribe to our newsletter

East Hampton Beach Cottage by Chango & Co

Project: East Hampton Beach Cottage Architects: Chango & Co Location: East Hampton, New York Photography: Ball & Albanese East Hampton Beach Cottage interiors were designed by Chango &...

Dollar Bay Penthouse in Canary Wharf, London / Daniel Hopwood

The sheer scale of the Dollar Bay penthouse is instantly striking. Presented over 4-storeys, this is penthouse living for those with lofty expectations. The louvered facade means that wherever you are in your home, a real sense of space is unmistakable. It looks like we are not the ones that are pleased with the apartment WhatHouse 2017 has given a golden medal.

Italian Restaurant Inspired by the Amalfi Coast / Barea+Partners

The Spanish architecture practice Barea+Partners has been selected to create the image of an Italian restaurant in downtown Madrid. Taking as starting point the...

Recommended Stories