facebook

Studio K Has Designed a Vivid and Sunny Home for a Young Couple

Studio K Has Designed a Vivid and Sunny Home

An existing semi-detached house nearby the city Centre Leuven (Belgium) was extended to a vivid and sunny home for a couple with a passion for sports, travel and books. The project was recently completed by Studio K interior & landscape architects.

 Project description: The difference in level between the street and the garden as well as the orientation of the façade was used as a reason for architect Rob Mols to design an extension that pulls the light all the way through the house. The patio situated in de middle of the home intensifies this element of light and creates an intimate space between the gym and the living room.

Studio K Has Designed a Vivid and Sunny Home 1

The expansion includes a timber construction in which columns, beams and finishing panels are left exposed. studio k replied to the expansions existing contrasts with a design for the interior and exterior space. The various rooms throughout the house are a variety of intimate, dark atmospheres opposite to bright, open atmospheres. To establish the link between the several areas, materials and colors where reused.

Studio K Has Designed a Vivid and Sunny Home 2

The customer had a specific demand to provide plenty of space for storage purposes to exhibit books and paintings together with creating different reading and leisure areas each with their own function and atmosphere. The library is located next to the entrance area on street level. The Wengé colored stained oak floor and dark stained oak veneer bookcases causes an intimate reading atmosphere.

Studio K Has Designed a Vivid and Sunny Home 3

The large window opens onto the gently sloping roof terrace illuminating the spacious room. A green roof with ornamental grasses and flowers causes a green oasis that fades away into the underlying garden and trees. The large dining table can be used to give intimate dinners, as a workplace or to exhibit books. Through a floating open staircase finished in a massive oak Wengé colored and a white painted frame you reach the garden level. A bright polished concrete floor extends to the outside garden and patio to enhance a continuity and coherence throughout this home.

Studio K Has Designed a Vivid and Sunny Home 4

The furniture consists of vintage and new pieces that blend beautifully with the current white walls, large windows and visible wooden structure. The kitchen can be closed off by large white sliding doors to extract the kitchen from its view. The same ambience has been created as upstairs in the library. You can alter the space into a closed or open, calm harmonious or warm intimate atmosphere. A movable cupboard unit can be used as an extra worktop or dresser. The cabinet wall in the kitchen also hides the access door to the bedroom.

Studio K Has Designed a Vivid and Sunny Home 8

The gym is housed on the other side of the patio. In the bedroom the wooden beams and ceiling are left visible. The orbicular shower creates a little intimate spa retreat. A simple freestanding white block separates the bedroom from the bathroom. The old cellars, situated behind the sleeping area, where rearranged as sauna, laundry, toilet and storage space. On the first floor are a reading corner, second bathroom and office located. A new staircase was put up to the attic to serve as a guest and movie room.

Architect: Rob Mols
Interior Design: Studio K
Implementation interior: K & M interior
Location: Leuven, Belgium
Photography: David Dumon, Gafas studio

Studio K Has Designed a Vivid and Sunny Home 5

Studio K Has Designed a Vivid and Sunny Home 7

Studio K Has Designed a Vivid and Sunny Home 9

Studio K Has Designed a Vivid and Sunny Home 10

Studio K Has Designed a Vivid and Sunny Home 11

Studio K Has Designed a Vivid and Sunny Home 12

Studio K Has Designed a Vivid and Sunny Home 13

Studio K Has Designed a Vivid and Sunny Home 14

Studio K Has Designed a Vivid and Sunny Home 15

Studio K Has Designed a Vivid and Sunny Home 16

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

FAVN Sofa by Jaime Hayon and Fritz Hansen

In Danish language, FAVN means embrace. This sofa is the result of the creative collaboration between Jaime Hayon and Fritz Hansen. “I wanted the sofa to be based on a shell. A shell being hard on the outside, soft and welcoming on the inside.

Eastwell House, an Old House Extended Through Strikingly Sculptural Contemporary Design

Eastwell House located in Flinders on the Mornington Peninsula – sympathetically extends one of the oldest homes in the seaside town through strikingly sculptural contemporary design.

After Being Flooded Many Years, This Space Was Transformed into a Wonderfully Intimate Bistro

Located in Karlin district (Prague, Czech Republic), Nejen Bistro was designed by mar.s architects. Description by mar.s architects: Affected by the hundred-year flooding of 2002 in Prague,...

Fetén sushi-bistro in Barcelona / PPT Interiorismo

Fetén sushi-bistro is a project completed in 2015 by Barcelona-based Piedra Papel Tijera Interiorismo. Description by PPT Interiorismo: Fetén Sushi-Bistro was the dream of two young...