PhotographerAnna Positano PhotographyA Quiet and Sunny Flat in the City Centre of Genoa /...

A Quiet and Sunny Flat in the City Centre of Genoa / Gosplan

A Quiet and Sunny Flat in the City Centre of Genova / Gosplan

Project: Sunny Flat Bartender
Architects: Gosplan
Location: Genoa, Italy
Year: 2019
Photo: Anna Positano
Text: Gosplan

The quiet and sunny flat is situated in a XIX Century neighborhood in the city centre of Genova. The new layout of the flat is ruled by a huge piece of furniture, a sort of “domestic continuous monument” that cuts the house in two and strongly connotes the entry room, welcoming the guests. Since the owner is a bartender, the kitchen is defined by two opposite counters, one open to the vestibule and the other open to the dining table. Some original features of the XIX century house were kept and pointed out by painting them with a blue avion color. The huge piece of furniture is made of painted OSB boards. The two integrated doors are also veneered with thin OSB panels. The floor is covered by wood flooring except for the dining corner, the kitchen and the bathrooms that have ceramic tiles floors and covering.

dining room / Gosplan

dining room / Gosplan

plan

living room / Gosplan

kitchen / Gosplan

A Quiet and Sunny Flat in the City Centre of Genova / Gosplan

A Quiet and Sunny Flat in the City Centre of Genova / Gosplan

A Quiet and Sunny Flat in the City Centre of Genova / Gosplan

bedroom / Gosplan

A Quiet and Sunny Flat in the City Centre of Genova / Gosplan

bathroom / Gosplan

Cagliari Apartment Renovation / Tramas Studio

The apartment hosts a family of four, eager to inhabit into a contemporary and minimal space. The living area is characterized by the presence of a bespoke double-sided furniture in wood and Cor-ten, partly equipped TV wall, in part storage space serving the dining area. A sliding glass window separates the apartment from the level terrace. 

Victorian Terrace House Transformed by Fiona Lynch

The brief given by our client for this Victorian Terrace was to create a space in which they could relax but also entertain guests. When replanning their dining and formal living areas, we played with textures to create an engaging space suitable for various uses.

Villa Amor by Arent & Pyke

Such was the grace already embedded in this 1928 apartment in Bellevue Hill that it required a delicate – or apparently delicate touch.

Related Articles