Residential ArchitectureHousesSugar Shack Residence / Alterstudio Architecture

Sugar Shack Residence / Alterstudio Architecture

Sugar Shack Residence / Alterstudio Architecture

Project: Sugar Shack Residence
Architects: Alterstudio
Team: Principals Kevin Alter, Ernesto Cragnolino, Tim Whitehill; project architect Daniel Shumaker
Builders: John Caldwell; Redbud Custom Homes
Location: Austin, Texas
Project Size: 3,572 square feet
Year 2018
Photography: Casey Dunn Photography

Description by Alterstudio: The Sugar Shack Residence slips between a dramatic ravine and an intimate courtyard, both defining and accommodating its adjacent circumstances. Organized linearly, interior spaces negotiate between these two powerful conditions of landscape, and embrace their very different characteristics.

Sugar Shack Residence / Alterstudio Architecture

A cedar-clad volume is set perpendicular to the street and hovers above the landscape. The visitor enters in the middle of the house where an exterior, glass-enclosed stair penetrates the volume from a carport tucked into the hillside below. Windows direct one’s gaze strategically into the tree canopy or towards the private courtyard and align with the edges of the building, alternately sliding below the floor or above the ceiling.

Sugar Shack Residence / Alterstudio Architecture

living room / Alterstudio Architecture

Sugar Shack Residence / Alterstudio Architecture

kitchen / Alterstudio Architecture

Sugar Shack Residence / Alterstudio Architecture

interior design / Alterstudio Architecture

pool / Alterstudio Architecture

Sugar Shack Residence / Alterstudio Architecture

Sugar Shack Residence / Alterstudio Architecture

Lola Glamour: a world full of color and sophisticated design

With a well defined vision, the two Spanish designers, Felix and Desiree, brother and sister, bring passion and creativity through their work trying to...

Collector’s Retreat in Orcas Island, Washington / Heliotrope

Conceived as a minimalist retreat, the marching orders for this project were as follows: “when I arrive and sit my bags down, I want to feel as though I’ve stepped into a modern art gallery”.

Penthouse in Palermo / Studio DiDeA

Architect : Studio DiDeA Project: Penthouse in Palermo Location: Palermo, Italy Year: 2017 Area: 180 square meters Contractor: A.G. Group S.r.l. Photos: ©Studio DiDeA Budget: € 215.000 Studio DiDeA reconfigures a...

ATLATL Restaurant in Shanghai by Various Associates

Known as China's "Silicon Valley", Zhangjiang High-tech Park in Pudong, Shanghai integrates a wide spectrum of key cutting-edge industries such as biomedicine ...

Apartment in Privee, Mexico City / Taller David Dana

Apartment in Privee takes place in a 449 sq. m space, in which we opted for a regional design style exalted by contemporary accents. The particularity of our proposal is based on the decision to integrate Mexican designed furniture and decorative accents.

Related Articles