Taper House / Mustard Architects

Taper House, Mustard Architects

Architects: Mustard Architects
Project: Taper House
Location: London, United Kingdom
Photography: Tim Crocker

From the architects: Our clients found the original Edwardian layout of their new home with it’s dark interiors and cellular, disconnected spaces hard to reconcile with their desire for light filled, free flowing spaces with a bold design and connection to the garden.

Taper House, Mustard Architects 1

From the front door the interior walls taper away, framing and expanding the view towards and through the garden as you move into the Taper house, towards the greenery and connecting the inside with outside. Tapering planes of tiled and oak floor finishes follow the angled hallway wall alignment through the large open plan kitchen, dining and snug defining and demarking function and continue out across the garden patio to form a raised flowerbed. Interior bench seating passes through the glazing to provide exterior dining seating on one side of the patio, reinforcing the connection with the outside.

Taper House, Mustard Architects 2

Strict planning restrictions concerning extension boundary heights in conflict with our clients desire for voluminous space underpinned the angular roof planes that hover above the kitchen, dining and snug. The steelwork, joists and rafters that would normally be hidden are exposed to reinforce the sculptural qualities of the form and components themselves. Long views and flowing movement connect the living room through the TV room to the kitchen and snug. The highly insulated timber frame construction together with triple glazing and solar control film ensures that the project maintains a consistent temperature throughout the year enabling lower energy bills and a more sustainable way of life for our clients.

Taper House, Mustard Architects 3

Taper House, Mustard Architects 4

Taper House, Mustard Architects 5

Taper House, Mustard Architects 6

Taper House, Mustard Architects 7

Taper House, Mustard Architects 8

Must Read

Space & Co, 2 Southbank / Architecture BVN

Space & Co, 2 Southbank / Architecture BVN

Project: Space & Co, 2 Southbank Architects: Architecture BVN Location: Southbank, Australia Completion date 2018 Area: 1800m² Photographer: Tom Ross Description by BVN: As a major provider of real estate...