Residential ArchitectureHousesTasman View House / MODO Architects

Tasman View House / MODO Architects

Tasman View House , MODO Architects

Project: Tasman View House
Architects: MODO Architects
Location: Richmond, Tasman
Photographer: Simon Devitt, Oliver Weber
Awards: NZIA Nelson Marlb. 2018

Tasman View House is a low maintenance sleek home on the foothills of the Richmond Ranges. An extra thick insulated envelope of metal roofing and aluminium cladding wrap over elements of cedar shiplap and Fijian Kauri. These materials flow on to the inside.

Tasman View House , MODO Architects 1

Irresistible views to the west led to the idea of a shading “engawa”, or transitional deck. The timber shading screens slide anywhere along the deck to deal with low level sun. They add texture, shadow and create a feeling of enclosure even with all the doors open.

Tasman View House , MODO Architects 2

The entry is very much a Japanese “Genkan”; the external path blends into the public entry which formally steps up into the house. The rear courtyard is protected from any breeze and provides a balance to the expansive views.

Tasman View House , MODO Architects 3

All roof rain water is stored in water tanks buried in front of the house and all wastewater is treated on-site.

Tasman View House , MODO Architects 4

Tasman View House , MODO Architects 5

Tasman View House , MODO Architects 6

Tasman View House , MODO Architects 7

Subscribe to our newsletter

A Beautiful Selection of 15 Living Rooms, Decorated in Classic Style

A beautiful selection of 15 living rooms... The living room is the place where we spend  the most of the time, usually, being the  brightest...

Castle Rock House: Beach Houses with a Fabulous Openness

Castle Rock house is designed by Herbst Architects and won the NZIA - Auckland Architecture Award 2015. The house is located on the coast...

Lion Safari Park by Archohm Design Studio

Archohm Design Studio has designed the Lion Safari Park with the intention to help the Asian lion, a species almost extinct in many areas of...

Cardiff Ranch by Surfside Projects

Color, geometry and the material choices of the exterior defines the Architectural metaphor of “old meets new” for the Cardiff Ranch project.

New Headquarters for Construtora Barbosa Mello in Belo Horizonte

Construtora Barbosa Mello’s new headquarters is an open office whose main element is a skylight that provides plenty of natural light, which allowed a highlight to the landscaping.

Recommended Stories