Till House by WMR Arquitectos

Till house by WMR Arquitectos (Custom)

The Till house designed by WMR Arquitectos is solitary situated on the height of the cliffs of Los Arcos, Chile, it offers a breathtaking view over the length of water, where the sea meets the sky. The house is made of wood, simple but elegant and is strictly bound to the cliffs that are blown by the wind, being designed in order to integrate and merge with the natural environment. The result is a mostly wooden construction, built on one level and stretched lengthwise. Built on mountainous terrain, the house is built-up on support legs attached to the edge of the slope. The roof, easily accessible, is basically a large terrace bathed in the sun. The main material used in construction is the pine wood, purchased from local sources. Also, local labor was used, the house has a good ecological footprint, the electricity is provided with the help of some solar panels.

Till house by WMR Arquitectos (1) (Custom)

The geometry of the house is simple with clean geometric lines, large and wide open spaces, with a versatile wall system that allows different options for the size of the rooms and different degrees of intimacy. The large windows from floor to ceiling, create a great feeling of spaciousness, connecting you to the stunning panorama. The architects Wedeles Felipe Jorge Manieu and Macarena Rabat, WMR founders seem to have thought the Till house in a cubist approach. Despite the fact that, the boundless greatness of the sight and spaciousness overwhelms you, Till house offers in the same time a feeling of security and warmth, allowing you to enjoy peace and quiet. Photography:  Sergio Pirrone and Felipe Cantillana


Till house by WMR Arquitectos (2) (Custom)

Till house by WMR Arquitectos (3) (Custom)

Till house by WMR Arquitectos (4) (Custom)

Till house by WMR Arquitectos (5) (Custom)

Till house by WMR Arquitectos (6) (Custom)

Till house by WMR Arquitectos (7) (Custom)

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Traditional Siheyuan House in Beijing Inner City 1

Traditional Siheyuan House Transformed into an Attractive Public Space of Beijing Inner City

"Twisting courtyard" house is located in Paizi Hutong, Dashilar Area, Beijing. It used to be a Siheyuan house with one single entry. The purpose of the improvement is to upgrade the necessary infrastructure needed for modern life

Minimalist Interior Design with a Rigorous Aesthetic by Guilherme Torres

PV House is the latest interior design project developed by Brazilian designer Guilherme Torres. The architect looks up for a minimalist approach when designing this home, every element comes together in a harmonious interior design.

Devil’s Corner Creates a New Travel Experience on the Tasman Coast

The recently completed project by Cumulus Studio, Devil’s Corner Cellar Door and Lookout are beautifully situated on the Freycinet Peninsula, Tasmania, with views of...
Contemporary Waterfront Cottage Inspired by Old Chilean Country Barn

Contemporary Waterfront Cottage Inspired by Old Chilean Country Barn

This contemporary waterfront cottage is located in the south side of Calafquen lake, in the lake region of the south of Chile where the landscape consists in a low ridge and docile relief where the elements appear like isolated modules in a continuous ground.
Modern Apartment in Vilnius

Modern Apartment in Vilnius, Lithuania / AKTA Interiors

While developing an interior design project in a modern residential house we have sought to retain the harmony relationship with Vilnius old town.

More Articles Like This