TLV Duplex by Blatman Cohen Architecture / Israel

TLV Duplex

Project: TLV Duplex
Architects: Blatman Cohen Architecture & Design
Location: Tel Aviv, Israel
Area: 130 sqm
Year 2013

TLV Duplex is a 130 sqm apartment in Tel Aviv that has been modified and extended by Blatman Cohen Architecture & Design.

Project description: The second floor apartment is located in a serial building in a densely populated area. An existing 90 sqm floor area was expanded by an addition of 40 sqm on second floor of a duplex.

TLV Duplex 1

Original open space design was retained by creating double height space and keeping the balconies in both floors. Two bedrooms and shower were built on the second floor with an exit to the roof balcony.

TLV Duplex 2

The lower floor which is the entrance level to the duplex, consists of a safe room, a family room which can be convened into an additional bedroom, a kitchen, a double space living room and a balcony.

TLV Duplex 3

TLV Duplex 4

TLV Duplex 5

TLV Duplex 6

TLV Duplex 7

TLV Duplex 8

TLV Duplex 9

TLV Duplex 10

TLV Duplex 11

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Edgy Luxury Apartment Equipped with Statement Furniture Pieces and Signature Interior Design

Situated in the heart of Berlin, Germany, Nomads apartment has a spacious living room, three bedrooms with double beds and two bathrooms. With an...

1960’s Apartment Completely Renovated by Atelier PECLAT + CHOW in Jardins Neighborhood, São Paulo

The client, a single 40 years-old Greek has lived in Brazil for almost 8 years and requested the Atelier PECLAT+CHOW to completely renovate a 1960's apartment located in the trendy neighborhood of Jardins, in São Paulo.

Coffeebar Menlo Park / Walker Warner Architects and Nicole Hollis

The design teams collaborated with Coffeebar Menlo Park founder Greg Buchheister to reimagine a building that was once a nail salon and an Asian food market into a curated, modern café that would draw in commuters and residents alike.

Four Oaks Apartment in the Old Town of Cuneo / BLAARCHITETTURA

The Four Oaks Apartment project by BLAARCHITETTURA consists in the renovation of a residential unit, part of a prestigious 19th century building. The area is located on the right side of the old town of Cuneo

Dogbox is a House on a Steep Whanganui Hillside / New Zealand

The Dogbox was designed and built by Ben Mitchell-Anyon and Sally Ogle -(Patchwork Architecture) and Tim Gittos (now of Spacecraft Architects). The house is located...

Sustainable Smart House Built with Concrete, Steel and Wood

This sustainable smart house is one of opposites; breaching the gap between last century's construction methods and next century's technology and ideology.