Treves & Hyde Restaurant / Grzywinski+Pons

Treves & Hyde Restaurant by Grzywinski+Pons

Treves & Hyde is a new restaurant and bar designed by Grzywinski+Pons near Whitechapel in East London.

From the architect: The environment is intended to accommodate both formal and casual occupation, staying open for interstitial use between meal service.

Treves & Hyde Restaurant by Grzywinski+Pons 1

It was also important to us and our client that the space could function without compromise from early morning through late night while maintaining its functional variability. So we provided ample and flexible seating, power points and areas geared equally towards both privacy and the happenstance run-ins increasingly found in modern workspaces or a cafe. We postulated that while guests might feel comfortable working or socializing in a space seemingly appropriate for dining, they could feel less at ease dining in an environment geared towards co-working. Accordingly the aesthetic typology is unabashedly that of a restaurant.

Treves & Hyde Restaurant by Grzywinski+Pons 2

The space is heavily glazed and washed in sunlight throughout the day so we were conscious of creating texture and relief in many of the surfaces while mixing materials with a sheen or luster and those that were soft and matte to augment the kinetic quality of the light while providing comfort.

Treves & Hyde Restaurant by Grzywinski+Pons 3

We designed the restaurant to be as warm, welcoming and happy (and even appetizing) at night as it is during the day, and created the joinery and furnishings to look better with some wear and tear after heavy use.

Treves & Hyde Restaurant by Grzywinski+Pons 4

Natural stone, ceramic, brass, timber, concrete and blackened steel feature heavily in a bold but limited palette and we designed in a lot of room to accommodate generous amounts of vegetation in aged terra cotta.

Treves & Hyde Restaurant by Grzywinski+Pons 5

Whether enjoying a casual solo breakfast over a laptop, having a cocktail at the bar, or dining formally in a party of eight, our design decisions for Treves & Hyde were predicated on inclusivity and flexibility without concession.

Architecs: Grzywinski+Pons
Project: Treves & Hyde Restaurant
Location: London, United Kingdom
Area: 130 sqm
Project Year: 2017
Photography: Nicholas Worley

Treves & Hyde Restaurant by Grzywinski+Pons 6

Treves & Hyde Restaurant by Grzywinski+Pons 7

Treves & Hyde Restaurant by Grzywinski+Pons 8

Treves & Hyde Restaurant by Grzywinski+Pons 9

Treves & Hyde Restaurant by Grzywinski+Pons 10

Treves & Hyde Restaurant by Grzywinski+Pons 11

Treves & Hyde Restaurant by Grzywinski+Pons 12

Treves & Hyde Restaurant by Grzywinski+Pons 13

Treves & Hyde Restaurant by Grzywinski+Pons 14

Treves & Hyde Restaurant by Grzywinski+Pons 15

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Reinventing the Shoebox House / Fugere Architecture

At the origin of the project, a ''shoebox house''. A modest small one-storey house, built in the 1920s, which has a facade as prosaic as its interior spaces. As an architect, the main challenge of the project is to know if this type of house ...

Urban Forester House / Modelina Architekci

The owners of the Urban Forester house have resorted to Modelina Architekci company services in order to design and accomplish their dream house. Being...

Twin Houses / Spasm Design Architects

The client wished to develop two homes on an acre each of land. The Twin Houses needed to be country homes for Bombay families to get away from the urban rigmarole. The project needed to balance the money put up against profitability and a sense of capturing the essence of place.

Findlay Neighborhood Residence / PLATTE Architecture + Design

The Findlay Neighborhood Residence project included a complete renovation and addition to a dilapidated structure. The existing building had gone through years of roughshod additions, renovations, and updates.

Splunk Headquarters in San Francisco / Revel Architecture & Design

The corporate spirit of Splunk, the international data software company headquartered in San Francisco, is innovative, passionate, disruptive, open, and fun. A predictable, staid headquarters was out of the question. The new Splunk headquarters features unexpected furnishings, fun custom finishes, and distinctive surprises.

First Office Space for Condé Nast Entertainment Features a Rustic and Industrial Aesthetic

The three-story, 83,000 square foot design is the first office space for Condé Nast Entertainment, one of the fastest-growing divisions of Condé Nast.