facebook

Trott Residence / ThoughtCraft Architects

Trott Residence / ThoughtCraft Architects

Project: Trott Residence
Architects: ThoughtCraft Architects
Collaborators: Tina Govan, AIA
Location: Durham, North Carolina
Area: 3,470 sf
Year 2017
Photography: Mark Herboth Photography

With a view of the Durham skyline, this home sits on a corner in the historic Cleveland-Holloway neighborhood. Mediating between the public street and a private courtyard, it spills out in both directions. A deep front porch continues the existing pattern of porches along the street and seamlessly extends the inside to the outside through a series of foldaway glass walls.

Trott Residence / ThoughtCraft Architects

Thermally modified wood slats weave the siding, railings, fences, and trellises together, creating dynamic patterns of light and shadow. The Trott residence and site are designed as one; weaving together inside and outside, building and nature, old and new. This home features a green roof and a 10kW solar array.

Trott Residence / ThoughtCraft Architects

ThoughtCraft Architects

kitchen / ThoughtCraft Architects

interior design, ThoughtCraft Architects

living room, ThoughtCraft Architects

staircase, ThoughtCraft Architects

Trott Residence / ThoughtCraft Architects

stairs / ThoughtCraft Architects

ThoughtCraft Architects

wooden / ThoughtCraft Architects

Trott Residence / ThoughtCraft Architects

wooden cabin / ThoughtCraft Architects

Trott Residence / ThoughtCraft Architects

Trott Residence / ThoughtCraft Architects

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Laguna Coffee Table, from Cheetah Plains Luxury Safari Project

Laguna is borne out of a collaboration with ARRCC for their project Cheetah Plains. Set in Sabi Sands, Cheetah Plains is a luxury safari destination for which OKHA created custom and bespoke furniture.

Isle of Skye Retreat Inspired by Simple Stone Agricultural Buildings

In order to address the site conditions, the Isle of Skye Retreat consists of two volumes; one closed, the other open. The first contains all serving functions to support the main open rooms.

Asian Inspired Refuge in Amagansett for a New York Art Curator

The Gansett Lane residence is located on a restrictive corner lot in Amagansett set among beautiful mature plantings near Atlantic beach. This renovation and addition has been constructed using green technology and passive solar design.

Hugo Road House by Robert Rhodes Architecture + Interiors

The Hugo Road house was extended once before in 2003 by the same clients, working that time with Studio Cullinan and Buck Architects Ltd. Part of our brief involved updating the RIBA award-winning work done by SCABAL - most importantly the all-glass kitchen extension with the pioneering green roof.

Faber Creates New Thai Express Format for UK Market

Restaurant design specialist, Faber, has completed the design for Thai Express’s new flagship store in Birmingham city centre. Headquartered in Canada, Thai Express opened its first store 10 years ago, and now has more than 200 locations worldwide.

IT Residence by Andramatin Mixes Privacy with Endless Visual Stimulation

IT Residence by Andramatin is a one-story house serving the function as a weekend villa. The house is located in a suburban area in Bogor, formed as a calm, quite, monolithic expression against the lush surrounding.