Eastlight House / McClellan Architects

Eastlight House / McClellan Architects

Project: Eastlight House
Architects: McClellan Architects
Location: Seattle, United States
Area: 5000 ft2
Photography: Patrick Barta

The Eastlight House is built on a narrow site, which is located on the east side of Mercer Island along a slanting shoreline. The site has a moderate slope with views out to Mt. Rainier at a 45 degree angle to the property lines. Our response is a stepped structure that follows the shoreline while opening up the home to the lake.

Eastlight House / McClellan Architects

A stepped terrace heals the 8 foot grade difference between the main floor and the natural grade at the shore. The terrace steps create an opportunity for a sculptural series of board­form concrete planters and water feature.

Eastlight House / McClellan Architects

The water feature source is at the entry and wells up from a custom designed black basalt fountain, flowing towards the lake before cascading down several steps, creating water sound to block the traffic noise from the distant freeway.

Eastlight House / McClellan Architects
living room / McClellan Architects

living room / McClellan Architects

Eastlight House / McClellan Architects

kitchen / McClellan Architects

dining room / McClellan Architects

Eastlight House / McClellan Architects

bathroom / McClellan Architects

Eastlight House / McClellan Architects

Eastlight House / McClellan Architects

Eastlight House / McClellan Architects

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Italian Cafe Robbie – a New Release from ALLARTSDESIGN, Russia

Italian cafe Robbie - a new release from the Russian design studio ALLARTSDESIGN (Artemy Saranin), for the restaurant holding Milimon Family.

Saul Zaik House / Jessica Helgerson Interior Design

Saul Zaik House is a single-family house that was recently completely renovated by Portland-based Jessica Helgerson Interior Design. From the designer: This project was a...

Victorian House Renovated in South London for a Young Family

The typical terrace 2 up 2 down house layout suffers from a narrow plan form with a set of corridor like circulation spaces. Ground floor spaces are often rooms off this cellular corridor with bedrooms at first floor compromised due to the non active circulation space that runs from front to back of the building.

A Former Storage Room Turned by Egue y Seta into Family-Hub

Let’s climb the stairs and take a look in to this redefined super-attic: a former storage room turned into family-hub.