Tunbridge Winter Cabin in the Green Mountains of Vermont

Tunbridge Winter Cabin in the Green Mountains of Vermont

Architects: New Affiliates
Project: Tunbridge Winter Cabin
Location: Tunbridge, Vermont, United States
Area: 115 sqm
Photography: Michael Vahrenwald

Designed by New York-based design studio New Affiliates, Tunbridge Winter Cabin is a 115 sqm cabin that contains a painting studio and living quarters on 26 hectares in the Green Mountains of Vermont. The structure was designed and built in eight months, a quick project as an informal getaway while we work on a larger house on the same property.

Tunbridge Winter Cabin in the Green Mountains of Vermont 1

The design is based on Vermont’s strange aggregate structures: where barns, houses, and sheds all grow on and around each other–clustering, it almost seems, for warmth. The studio is set off-angle from the living area, and windows throughout present picturesque tableaux of the landscape.

Tunbridge Winter Cabin in the Green Mountains of Vermont 2

The plan consists of two identical squares meeting at a corner, with the triangular space at the hinge serving as the entryway. The double-height studio space comprises one square, and is set off-angle from the living area, which is divided into a single-height first floor space and kitchen, and a second-floor master bedroom with high pitched ceiling that opens onto an outdoor deck.

Tunbridge Winter Cabin in the Green Mountains of Vermont 3

The cabin features triple-pane windows and a double layer of insulation that allow it to maintain internal temperature for months with minimal additional heating.

Tunbridge Winter Cabin in the Green Mountains of Vermont 4

Tunbridge Winter Cabin in the Green Mountains of Vermont 5

Tunbridge Winter Cabin in the Green Mountains of Vermont 6

Tunbridge Winter Cabin in the Green Mountains of Vermont 7

Tunbridge Winter Cabin in the Green Mountains of Vermont 8

Tunbridge Winter Cabin in the Green Mountains of Vermont 9

Tunbridge Winter Cabin in the Green Mountains of Vermont 10

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Fuchun New Century Wonderland Resort

The beautiful scenes in this modern drawing of “Dwelling in the Fuchun Mountains” attract visitors to open the poetic scroll in  Fuchun New Century Wonderland Resort.

Space & Co, 2 Southbank / Architecture BVN

Project: Space & Co, 2 Southbank Architects: Architecture BVN Location: Southbank, Australia Completion date 2018 Area: 1800m² Photographer: Tom Ross Description by BVN: As a major provider of real estate...

Spicewood Ranch in Texas Hill Country

This Spicewood ranch is located outside of Austin, in the beautiful Texas Hill Country. This ranch is the result of a three year collaborative...

An Industrial Modern Renovation of a São Paulo Apartment

Located on the 11th floor of the Copan Building, the apartment signed by SuperLimão Studio had as premise to integrate the spaces. The challenge was to create spans in the project, since the existing structure did not allow to transform the apartment into a loft.