Urban Living House Project by Box Reshaping Architecture

- Advertisement -

Urban Living House Project by Box Reshaping Architecture

Architects: Box Reshaping Architecture
Project: Urban Living
Location: Auckland, New Zealand
Area: 180 square metres
Photography: Courtesy of Box™

From the architects: Located on a compact infill section, the 180-square-metre house is an example of what suburban living in Auckland’s future can be. With smaller sites, the neighbours are physically closer and so issues of privacy and sunlight become even more pertinent.

Urban Living House Project by Box Reshaping Architecture 1

The double-storey home has 4 bedrooms and 2 bathrooms plus a garage and a surprising amount of outdoor living. Achieving huge-hearted living on such a tight site is not rocket science – it’s what good design does naturally. For one thing there is only one small downstairs’ circulation zone (but no hallways or corridors) to waste space. For another, full-height joinery and internal doors have a verticality which gives the illusion of expansiveness. Placing the open-plan living upstairs, with no internal walls to intrude on the distant view of the Tamaki Estuary, was the master stroke. Add a rooftop deck perfect for G&Ts with a view of the sea and you’re living the dream.

Urban Living House Project by Box Reshaping Architecture 2

Urban Living House Project by Box Reshaping Architecture 3

Urban Living House Project by Box Reshaping Architecture 4

Urban Living House Project by Box Reshaping Architecture 5

Urban Living House Project by Box Reshaping Architecture 6

Urban Living House Project by Box Reshaping Architecture 7

Urban Living House Project by Box Reshaping Architecture 8

Urban Living House Project by Box Reshaping Architecture 9

Urban Living House Project by Box Reshaping Architecture 10

Urban Living House Project by Box Reshaping Architecture 11

Urban Living House Project by Box Reshaping Architecture 12

Urban Living House Project by Box Reshaping Architecture 13

- Advertisement -

Beachfront House in New Jersey Designed for a Family of Five

This beachfront house is located on the Atlantic coast in New Jersey. The lot is on the beachfront, but very small, tucked away from the street, and had many code-regulated square-footage and height restrictions.

Island House: Prefabricated Modular House on a Steep Site

Island House is a prefabricated modular house located on Scotland Island, north of Sydney, Australia. Island House project was designed by Sacha Zehnder and Jaya Param...

Chic Renovation Creates a Refined Living Space for a Young Family

Behind an elegant Victorian facade in Prahran, this chic renovation creates a refined living space for a young family. Infused with classic Parisian style, the finely detailed kitchen became a hub for the family’s day-to-day activities, with every element configured to maximise functionality.

Rocky House Features a Clean and Simple Design with a Close Connection to the Landscape

Rocky House represents the clients appreciation for clean simple designs, with a close connection to the landscape. Natural materials of quarried bluestone, cararra marble and rosewood represent a minimal palette that unifies all spaces throughout the house, providing a backdrop for unique experiences throughout the design.

Nightingale Lane House by Inter Urban Studios

Nightingale Lane House is a semi-detached house redefined by London-based Inter Urban Studios. A young couple purchased an un-modernised semi-detached Arts and Crafts-style home 'between...

Minimalist Light-Flooded Attic Apartment in Alicante, Spain

This light-flooded penthouse wants to recreate a pleasant, special space. A space of enjoyment but, at the same time, versatile and flexible. A small break in the heights. Therefore, it has been organized in a diaphanous way, allowing our clients to organize and take advantage of it according to their needs.

Mantiqueira House / Una Arquitetos

Mantiqueira House is a private residence designed by Una Arquitetos, an association of architects formed in 1996 by the Architecture and Urbanism College, University...

A Wooden Hillside Cabin by Kappland Arkitekter on the Island of Stokkøya, Norway

This is an all-year cabin for a family of five at Stokkøya, an island situated on the outermost coast of Trøndelag, Norway. Situated on a hillside, the site offers dramatic views in two directions

Cottesloe House: coastal style design by Collected Interiors

The interior design of Cottesloe House is realized by Collected Interiors from Leederville, Western Australia. The designer’s description Collected Interiors refurnished and styled this ocean-views home...

Laurentian Ski Chalet, Weekend Retreat Located on the Steep Slope of a Former Ski Hill

Architects: RobitailleCurtis Project: Laurentian Ski Chalet Location: Mont-Jasper, Québec, Canada Photographs: Marc Cramer Laurentian Ski Chalet was designed as a weekend retreat for a family with school age...

Cube-Shaped House in Rotterdam with Modern Features

Jvantspijker Architects have designed a sturdy cube-shaped house in the centre of Rotterdam. With its spatial 3-dimensional layout the building allows a modern family to meet the paradoxical demands of urban life. The house provides community as well as privacy to its inhabitants and it is both connected to and sheltered from the street and the surrounding city.