Villa J2 / Jonas Lindvall

Villa J2

Villa J2 is a lovely family home in Sweden designed by Jonas Lindvall of the Swedish multidisciplinary design firm Lindvall A & D.

The project began as the revamp of an existing summerhouse dating back to the 1940s. However, due to building regulations stipulating that the footprint remain unchanged, the house was rebuilt entirely.

Villa J2

Falsterbo is one of the most popular resort regions in southern Sweden, becoming densely populated over summer. Although the site sits within a residential neighbourhood, privacy was crucial. This was achieved by placing the garage at the street-facing front of the house, with a path leading alongside the garage to the home. Tall shrubbery borders the site, creating a boundary between the neighbouring homes.

Villa J2

A long, narrow hallway runs along the entire length of the house, leading to the master bedroom suite and the children’s bedrooms. A playroom separates the children’s area from the parents’ area and the rest of the home. Central to the plan is the integrated kitchen, dining and lounge area, which opens out to a west-facing patio.

Villa J2

The main objective was to create a hub within the home, a space that encourages social interaction. To the north, a painted steel spiral staircase leading up to the library, home office and outdoor terrace creates a sculptural focal point against the minimal architecture. With a skylight directly above and a sliding partition leading to a smaller outdoor terrace beyond the staircase, the dramatic, light-filled area was inspired by winter gardens of the past.

Architects: Lindvall A & D
Project: Villa J2
Location: Falsterbo, Sweden
Architect in Charge: Jonas Lindvall
Area 260.0 m2
Photographs: Åke E:son Lindman

Villa J2

Villa J2

Villa J2

Villa J2

Villa J2

Villa J2

Villa J2

Villa J2

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Bright colors and fresh design, by Jessica Helgerson

The Brooklyn Brownstone house in the Fort Greene neighborhood from Brooklyn belongs to a young couple with a penchant for pop art, bright colors...

Peak-a-Boo House: Addition and Renovation by Post Architecture

Located in Etobicoke—a suburb of Toronto—Peak-a-Boo House overcomes those challenges, delivering a modern, light-filled, and liveable home for its new owners.

Masculine Black and Gray Apartment in Taipei Exhibiting a Mix of Textures

The house owner of this case has been yearned to go back to the house where he grew up. Years later, the owner finally bought it back and renovated the house to be private rest house, reviewing the good times with friends and family.

Microsoft Office Campus in San Francisco, California

Located in San Francisco’s mid-market neighborhood, 1355 Market Street is a landmark office building. The project co-locates several of Microsoft’s diverse product teams within one building allowing the site to serve as a vertical campus.