West Village Penthouse Renovated and Reconfigured as an Open and Airy Home

- Advertisement -

West Village Penthouse Renovated and Reconfigured as an Open and Airy Home

Architects: TBD Design Studio
Project: West Village Penthouse
Team: Project Team: Joshua Weiselberg, Selin Semaan, Meagan Pauley, Alexander McCargar
Location: West Village, Manhattan, New York City
Photography: Matthew Williams Photography, Christopher Olstein

This sixteen hundred square foot floor through, West Village penthouse with a private roof was gut renovated and reconfigured as an open, airy two bedroom, two bathroom home.

West Village Penthouse Renovated and Reconfigured as an Open and Airy Home 1

A new stair and bulkhead were designed for access to a new multi level roof deck complete with a bar and hot tub. Side lot windows and walk-on skylights were added to maximize light and city views.

West Village Penthouse Renovated and Reconfigured as an Open and Airy Home 5

The layout was carefully planned to create the feel of an open floor through apartment while still providing private bedrooms and bathrooms. Two walnut clad volumes placed along each party wall house the second bedroom, closets and bathrooms and connect only when the large glass Master Bedroom door is closed. When the latter is left open one gains clear simultaneous views to windows at all four sides of the building. A seamless concrete floor running through the apartment and glass doors visually emphasize the flow between spaces.

West Village Penthouse Renovated and Reconfigured as an Open and Airy Home 3

West Village Penthouse Renovated and Reconfigured as an Open and Airy Home 4

West Village Penthouse Renovated and Reconfigured as an Open and Airy Home 2

West Village Penthouse Renovated and Reconfigured as an Open and Airy Home 6

West Village Penthouse Renovated and Reconfigured as an Open and Airy Home 7

West Village Penthouse Renovated and Reconfigured as an Open and Airy Home 8

West Village Penthouse Renovated and Reconfigured as an Open and Airy Home 9

West Village Penthouse Renovated and Reconfigured as an Open and Airy Home 10

West Village Penthouse Renovated and Reconfigured as an Open and Airy Home 11

West Village Penthouse Renovated and Reconfigured as an Open and Airy Home 12

West Village Penthouse Renovated and Reconfigured as an Open and Airy Home 13

West Village Penthouse Renovated and Reconfigured as an Open and Airy Home 14

West Village Penthouse Renovated and Reconfigured as an Open and Airy Home 15

West Village Penthouse Renovated and Reconfigured as an Open and Airy Home 16
Christopher Olstein

West Village Penthouse Renovated and Reconfigured as an Open and Airy Home 17
Christopher Olstein

West Village Penthouse Renovated and Reconfigured as an Open and Airy Home 18

West Village Penthouse Renovated and Reconfigured as an Open and Airy Home 19
Christopher Olstein

- Advertisement -

Timber Garden Pavilion / Black Line One Architecture Studio

Black Line One Architecture Studio has designed this timber garden pavilion in Melbourne, in a garden of olive trees. This compact addition forms a new...

A Three Storey Extension of an Existing Semi-Detached Bungalow

A three storey extension to the rear of an existing semi-detached bungalow on a steep, river front site that PP first completed back in ‘08. In 2017 we revisited the interiors adding detail and texture to the original building footprint and palette.

Attic Kazan / Designers Pavel and Svetlana Alekseeva

The Attic Kazan project was implemented and completed in December 2016. An apartment for permanent residence of two adult spouses, the children have already left and live their adult independent lives.

Bare House / Jacobs-Yaniv Architects

One floor house for a family of four. Bare House by the fields is second in a series. The design challenges once again the aesthetics, simplicity and directness of bare materials and bare intentions

Onyx Moon Loft in Prague by A1 Architects

Designed by A1 Architects, the Onyx Moon Loft is located in the district of Malá Strana on Prague's Kampa Island. Marrying Japanese minimalism with luxurious European textures and fabrics, the elegant apartment is bright and airy, with a large window in the living room that frames views of the Prague Castle and the streets of Malá Strana.

House Liu in Hangzhou by Bob Chen Design Office

When I need a designer for my own house, the first name that came up to my mind is Bob. No one enjoys to do design more than he does. Besides, he may think more about design than the owner of the house.

Modern Coastal House Nestled in the Lush Australian Rainforest

Known as the Edge of Rainforest, this modern coastal house has been updated to reflect the coastal location throughout, with soft neutral colours, smoked oak floors and white lining boards in joinery.

Carter House – Contemporary Two Storey Extension to a Victorian House

The proposal, located within the Winchester City Conservation area, comprises of a full width ground floor extension, extending 1500mm out from the existing rear extension footprint.

Gallery Residence / DeForest Architects

Gallery Residence is a single-family home designed by DeForest Architects, an architecture studio with offices in Seattle, Washington and Lake Tahoe, California. This cozy urban retreat...

An Extensive Renovation of a Tiny Weatherboard Beach Shack

Designed by Auhaus Architecture, Barow House is an extensive renovation of a tiny weatherboard beach shack in Barwon Heads, Victoria, Australia. Description by Auhaus: The...

Contemporary Box-Shaped Extension for a Bungalow Home in Maryland

This modest renovation resists the current inner-ring suburban trend of demolishing older, smaller homes in favor of new over-scaled ‘farmhouses.’ The clients, a young family with two small children, needed more space for play and individual bedrooms for each family member