Williamsburg Loft Space Transformed into an Elegant Law Office

Williamsburg Loft Space Transformed into an Elegant Law Office

Architects: STUDIOSC
Project: Law Office
Location: Brooklyn, New York
Area: 3,000 SQ. FT.
Year 2017
Photography: Garrett Rowland

STUDIOSC was commissioned by a boutique law firm to design their new offices within an existing loft space in Williamsburg. A modern addition and roof terrace was part of the program, allowing us to integrate the old timber framed loft, with a new steel and concrete addition, connected by a long corridor that serves as the central artery of the office. Using unique materials and compositions, the concept is honed by dramatic visual perspectives within the space, creating a functional and well-appointed office environment.

Williamsburg Loft Space Transformed into an Elegant Law Office 1

Williamsburg Loft Space Transformed into an Elegant Law Office 2

Williamsburg Loft Space Transformed into an Elegant Law Office 3

Williamsburg Loft Space Transformed into an Elegant Law Office 4

Williamsburg Loft Space Transformed into an Elegant Law Office 5

Williamsburg Loft Space Transformed into an Elegant Law Office 7

Williamsburg Loft Space Transformed into an Elegant Law Office 7

Williamsburg Loft Space Transformed into an Elegant Law Office 8

Williamsburg Loft Space Transformed into an Elegant Law Office 9

Williamsburg Loft Space Transformed into an Elegant Law Office 10

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

contemporary smart home with integrated sustainable solutions

Contemporary Smart Home with Integrated Sustainable Solutions

Project: Contemporary Smart Home Location: Noord-Holland, The Netherlands Building surface gross: 528 m² Building surface net: 406 m² Photos: Interior: ©Inga Powilleit. Exterior: ©Fedde de Weert Furniture & accessories:...
Greenwich Garden Studio / MW Architects

Greenwich Garden Studio / MW Architects

The Greenwich Garden Studio is partly built from bricks reclaimed from the old washhouse and garden walls and the openings which are glazed with ‘crittall’ style doors and windows.

Is Molas Resort Complex in Sardinia, Italy

The plan for the new Is Molas Resort complex as a development of the existing Golf Club regards the building of three greens, two...
Natural Materials Create a Warm and Peaceful Family Apartment in Sao Paulo 14

Natural Materials Create a Warm and Peaceful Family Apartment in Sao Paulo

This family apartment located in São Paulo, was designed for a family who was asking for integrated spaces. We came up with a proposal to create a large and fluid space taking advantage of the natural lighting conditions and recreating spaces, eliminating partitions and uniting the environments.

House with splendid stylistic conception and impeccable finishes in Melbourne

With a stylish contemporary design based on high quality materials and finishes, this home superlatively combines the dimensions and characteristics of a family home...

More Articles Like This