Woodlawn Residence / Restructure Studio

Woodlawn Residence / Restructure Studio

Project: Woodlawn Residence
Architects: Restructure Studio
General contractor: Koch Construction
Location: Austin, Texas, United States
Project size: 3237 ft2
Completion date: 2017
Photo Credits: Leonid Furmansky, Restructure Studio

The subtle exterior of this newly-built modern home complements the established neighborhood, while the interior explores volume and texture by way of a three-story dining room, exposed structural features and natural materials. To provide a point of interest, maximize available space and optimize energy efficiency, the Architect chose to orient the main house on a true East-West axis while the carport/guest suite building remains parallel to the street. This orientation sets the Woodlawn Residence at an angle to the street and property lines, thus creating intriguing trapezoidal pockets of exterior space around the home including an intimate side courtyard featuring a folded perforated metal stair.

Woodlawn Residence / Restructure Studio

terrace / Restructure Studio

Woodlawn Residence / Restructure Studio

Woodlawn Residence / Restructure Studio

kitchen / Restructure Studio

Woodlawn Residence / Restructure Studio

staircase / Restructure Studio

staircase / Restructure Studio

fireplace / Restructure Studio

bedroom / Restructure Studio

bedroom / Restructure Studio

Woodlawn Residence / Restructure Studio

bedroom / Restructure Studio

Woodlawn Residence / Restructure Studio

Woodlawn Residence / Restructure Studio

Woodlawn Residence / Restructure Studio

Woodlawn Residence / Restructure Studio

Woodlawn Residence / Restructure Studio

Woodlawn Residence / Restructure Studio

plan 1

plan 2

plan 3

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

T Residence / Monovolume Architecture+Design

The T residence, a detached house located in Merano, consisting of a ground floor and a basement with garage. There were designed two buildings on different levels connected by internal stairs, to better adapt the house to the sloping terrain.