Each room of this house communicate with a terrace: Casa San Esteban

- Advertisement -

Each room of this house communicate with a terrace Casa San Esteban (1)

San Esteban house is a family home designed by Santiago-based Bedodo Studio (architect David Bedodo). The house has an area of 140 square meters and each room is connected to an open terrace.

Description by Bedodo Studio: San Esteban is a little rural town located in the Andes pre-mountains of the V region of Chile, just one and a half hours north from Santiago. The house is set on a very steep ground that provides spectacular views of the cordillera de los Andes.

Each room of this house communicate with a terrace Casa San Esteban (3)The house main concept evokes one big roof or cover that shelters the housing program. Every room directly relates to the scenery through a glazed façade that moves in and out allowing inner spaces to communicate with light patios and semi outdoor terraces all sheltered by the roof eaves. The roof or cover emerges from natural ground level, with a slope that generates higher interior spaces against the perimeter glass façade. In order to keep the horizontal relation, all the interior walls and volumes maintain a single height, while the roof or cover is sustained by metal pillars that stretch to different heights in relation to the roof slope.

Each room of this house communicate with a terrace Casa San Esteban (10)As in plain sight and without any makeup is how we like to refer to the project concept of materials use, which is basically concrete, wood and steel. Materials applied as purely as possible, plain concrete for walls and floors, pinewood boards for the façade without varnish nor painting and for the outdoor terraces raw paint less pinewood boards. As for the metals, black color was chosen so as to harmonize the texture and looks of both steel and aluminum used in the glazed walls. In this philosophy the house subtly touches the terrain topography and its cover fulfills the role of completing the surface leveled by the house setting, minimizing the house impact on its surroundings, scenery and nature. Photographs: Enrique Soza Valenzuela

Each room of this house communicate with a terrace Casa San Esteban (5)

Each room of this house communicate with a terrace Casa San Esteban (8)

Each room of this house communicate with a terrace Casa San Esteban (9)

Each room of this house communicate with a terrace Casa San Esteban (6)

Each room of this house communicate with a terrace Casa San Esteban (4)

Each room of this house communicate with a terrace Casa San Esteban (2)

Each room of this house communicate with a terrace Casa San Esteban (7)

- Advertisement -

Aspen Artist House in Aspen, Colorado / Miller Roodell Architects

Aspen Artist House is a modern mountain home designed by Miller-Roodell Architects, an architecture studio based in Bozeman, Montana, USA. The house has a 3,100 sf and is located in Aspen, Colorado.

Za Bor Architects proposes an optimal combination of the toilet and sink

S_basin is a combination of a toilet and sink, proposed by Za Bor Architects from Russia, which involves using for the toilet the so-called...

18th Century Coach House is Creatively Renovated in the Irish Countryside

The refurbishment and transformation of an 18th century coach house and protected structure to accommodate an assisted living unit for an extremely disabled young adult and her carers on the ground floor.

Lightbox by Bohlin Cywinski Jackson

Architects: Bohlin Cywinski Jackson Project: Lightbox Principal: Peter Bohlin, FAIA, Robert Miller, FAIA Project Manager: Jeremy Evard, AIA, Associate Project Team: Patricia Flores, Kyle Phillips Location: Point Roberts, Washington,...

Coogee Beachside House / Madeleine Blanchfield Architects

This new house in a dense, beachside suburb required clever management of privacy and views. The Coogee Beachside house, for a young family, was to be robust, liveable and light filled but with a layering of spaces that provided flexibility, separation and privacy.

Californian Farmhouse Renovated Using a Mixture of Fir, White Oak, and Walnut

An existing 30-yr Californian farmhouse was used as an exterior shell and the interior was renovated like Theseus’ ship, piece by piece, until it was totally new.

Mountain Wood Residence / Walker-Warner Architects

The Mountain Wood residence from California, realized by Walker Warner Architects, includes separate buildings to create a variety of complementary indoor-outdoor spaces that would...

Pereira Narvaes House by SUCRA Arquitetura + Design

The Pereira Narvaes house is located in Caxias, a mountainous region of southern Brazil. After the visit to the site of the project, it became evident the existence of an incredible view towards a "green wall", a mountain with an almost vertical slope that would direct the project.

Manhwarican House by Rieuldorang Atelier

The vacated space in the form of a gable becomes one of the sequences going into the Manhwarican house. And let it shine the sunshine indirectly. The vacated space in the form of gaps changes with time, and the feeling of space also changes.

Saint Joseph House by John Ronan Architects

Saint Joseph house was recently completed by Chicago-based John Ronan Architects. This single-family residence on Lake Michigan is organized around a series of four outdoor courtyards in dialogue with the home’s interior rooms.

sideSTEP House in Central Austin by Matt Fajkus Architecture

The site is a standard City of Austin urban infill lot with several trees located along one side. Aiming to protect and embrace existing trees, the residence is configured as a series of deliberate steps surrounding a side yard and is hence titled “ sideSTEP House ”.