Far Pond House Renovated by Bates Masi Architects

- Advertisement -

Far Pond house renovated by Bates Masi Architects - www.homeworlddesign. com (1)

Bates Masi Architects has renovated Far Pond house, a beautiful residence for one family, situated close to the water in Southampton, New York. Built in 1970, the house is oriented so it offers delightful and soothing views towards an estuary, a bay and ocean. The renovation involved keeping a large part of the current structure and supplementing it until the double size of the house has been reached. The old structure of the house and the manner in which it was built has determined the architects’ decision to opt for using a panel system.

Far Pond house renovated by Bates Masi Architects - www.homeworlddesign. com (2)

This system uses prefabricated elements that solve many structural and spatial problems. It was also taken into account a sustainable approach and waste minimization by simplifying and reducing materials of the essential components, therefore eliminating typical construction waste. Thus, solid wood has been used in floors, walls and ceiling, and steel for stairs, windows and lighting. The abundance of wood that has been used gives a cottage rustic accent which compliments very well with the dominated decor by the coastal style. Far Pond house is the perfect residence for you to extract yourself from the bustle of the city, to relax and enjoy peace and nature. See more at Bates Masi Architects 

Far Pond house renovated by Bates Masi Architects - www.homeworlddesign. com (3)

Far Pond house renovated by Bates Masi Architects - www.homeworlddesign. com (5)

Far Pond house renovated by Bates Masi Architects - www.homeworlddesign. com (9)

Far Pond house renovated by Bates Masi Architects - www.homeworlddesign. com (11)

Far Pond house renovated by Bates Masi Architects - www.homeworlddesign. com (10)

Far Pond house renovated by Bates Masi Architects - www.homeworlddesign. com (6)

Far Pond house renovated by Bates Masi Architects - www.homeworlddesign. com (7)

Far Pond renovated by Bates Masi Architects - www.homeworlddesign. com (8)

Far Pond renovated by Bates Masi Architects - www.homeworlddesign. com (4)

Far Pond renovated by Bates Masi Architects - www.homeworlddesign. com (12)

- Advertisement -

Rowhouse by S2 Architects: Modern Live / Work Rebuild in Aspen, Colorado

Dated Rowhouse in the Airport Business Center on the boundary between a new residential neighborhood and an older commercial/industrial core, adjacent to the local airport, 2 levels + storage loft (approximately 1100 SF)

Those Architects Have Transformed a Small Semi Detached Sydney House into a Light-Filled Home

Those Architects have transformed a small, inter-war semi detached Sydney house into a light-filled home for a young family. The new addition to Maroubra House...

Haddad Residence / TPG Architects

The Haddad Residence is set on the slopes of Mount Whitfield. The home is a stunning rainforest eyrie with views across Cairns to Trinity Inlet and the Coral Sea. The design philosophy was to create the feel of a single storey home grounded in the earth on a steep and challenging hill site.

Reinforced Concrete House with Wide Open Spaces

Solar da Serra is a reinforced concrete house designed by Brasilia-based 3.4 Arquitetura. The house has a total footprint of 95 square meters. Description by 3.4...

New Apartment with 360 Degree Views of London / Sound and Vision by Daniel Hopwood

"Sound and Vision" is a new apartment in Aldgate, London, recently completed by Studio Daniel Hopwood, an interior design practice founded by Daniel Hopwood in...

Kilder Bar by Faber Design & Architecture

The owners of Digbeth’s much-loved craft beer and burger restaurant, Original Patty Men, wanted to open a bar in the adjacent unit for diners to enjoy a drink while they waited for a table during busy periods. But they were keen for Kilder bar to be more than just an overflow space and enlisted Faber Design & Architecture to create a bar with a clear, separate identity, with a very different look and feel to the restaurant.

Quarry House in Valencia / Ramon Esteve Studio

Located on the top of a hillside, in one of the most established housing states of Valencia, the Quarry House is based on the extreme conditions of the ground with the aim of climbing the slope to get views to the landscape.

Mill Valley Cabins, California / Feldman Architecture

An artist and an avid gardener/yoga enthusiast, the Mill Valley Cabins residents were looking to situate their growing retirement pursuits in spaces that would capture the imagination.  The steeply sloping site that had long been their home offered seclusion and inspirational views ...

Garden Studio Retreat by MODO Michael Ong Design Office

Following closely to our clients' lifestyle and philosophy to food and productive gardening, Garden Studio Retreat is a free standing "extension" that provides to their family needs without compromising their love of gardening. It does so by providing a vertical garden on one of it's external walls.

Lama House Has a Long and Narrow Shape

Lama Arhitectura have recently completed Lama House in Bucharest, Romania. Context: The project could be considered as daring because of its site proportions, a long...

The Soaring Rock by SPASM Design Architects

The home predominantly faces the farmlands, a reservoir and the highlands, witness to the most color saturated sunsets. Living spaces are framed between two simple planes, framing the views as cleanly as possible.